TV serija "Babino unuče" (1976) (VIDEO)

Sjećate li se
TV serija "Babino unuče" (1976) (VIDEO)
Sedamdesetih godina prošlog vijeka (e baš smo ostarili) generacije su rasle uz seriju "Babino unuče", toplu priču o dječaku Joci (Goran Jevtić) koga odgaja baka Tomanija (a koju igra sjajna Radmila Savićević).

Sedamdesetih godina prošlog vijeka (e baš smo ostarili) generacije su rasle uz seriju "Babino unuče", toplu priču o dječaku Joci (Goran Jevtić) koga odgaja baka Tomanija (a koju igra sjajna Radmila Savićević). U želji da unuku obezbjedi što bolje školovanje baka prodaje svu imovinu na selu i dolazi sa unukom u Beograd. Uloga bake Tomanije je kultna, jedna od najpoznatijih koje je Savićević (1926-2001) igrala. 

babino2

Sudar seoskog i gradskog mentaliteta rezultira brojnim dogodovštinama koje smo pomno pratili uživajući u sjajnim rolama vrhunskih glumaca koji, nažalost, nisu više sa nama: Petar Kralj, Milan Srdoč, Stole Aranđelović, Olivera Marković i Rahela Ferari.

babino4

Serija "Babino unuče" se bazirala na komediji i humoru, a bila je veoma omiljena među mlađom populacijom. Snimljena je 1976. godine, u režiji Timotija Džona Bajforda, a prikazivana je jednom nedjeljno, od 6. januara do 31. marta 1977. godine.  

babino3

Sjećate li se one čuvene rečenice: "Šugavo babino!"? 

Ne propustite