Ova majka je objavila fotografiju koja krije ALARMANTNI UZORAK sinovog lošeg ponašanja, OVO će pomoći mnogim roditeljima

Mame i bebe
Ova majka je objavila fotografiju koja krije ALARMANTNI UZORAK sinovog lošeg ponašanja, OVO će pomoći mnogim roditeljima
.

Ako dijete ima problema s ponašanjem, uzrok je možda puno ozbiljniji nego što mislite. To je otkrila fotografija koju je objavila majka Melodi Yazdani. Na fotografiji njen sin spava, a Yazdani je uvjerena da će mnogim roditeljima ono što je napisala promijeniti život.

vv

Naime, njezin osmogodišnji sin Kian iz škole se sve češće počeo vraćati s upozorenjima na loše ponašanje.

a2

“U vrtiću nikad nije imao problema. Uvijek je bio 'inteligentan, hrabar i izuzetno aktivan' pa me iznenadilo kad mi je Kianova učiteljica rekla da gura drugu djecu i teško kontrolira svoje tijelo”, napisala je Yazdani.

a7

Ubrzo je popravio ponašanje u školi, ali kod kuće je ludio zbog najmanjih sitnica.

“Svako jutro počinjalo je tantrumima i prije nego što je ustao iz kreveta. Bacao je stvari i vrištao. To je počinjalo u 5 sati ujutro. Bili smo izgubljeni, nismo znali što se dogodilo i što radimo drugačije”, prisjetila se majka.

aa

S Kianom su krenuli terapeutu koji je predložio da se dijete testira na ADHD (poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje). No Yazdani je sve povezala nakon što je pronašla članak u kojem se ADHD povezuje s disanjem na usta tokom spavanja.

“Djeca ne bi trebala disati na usta. Ni kada su budna, ni kada spavaju. Nikad. To nije normalno i ima dugoročne posljedice na zdravlje. Kad dijete diše kroz usta, mozak i tijelo ne dobivaju dovoljno kisika. Noću to utječe na kvalitetu sna i mozak se ne može dovoljno odmoriti”, upozorila je Yazdani.

Nedostatak sna i ADHD, pojašnjava, imaju iste simptome. Kianu su dijagnosticirani apneja i sinusitis.

vv

“Tokom prvog istraživanja imao je nula minuta REM faze sna, a zasićenost kisikom je bila ispod 80 posto. Sinusi su bili blokirani 90 posto vremena. Nismo imali pojma da je svakodnevno imao glavobolje jer su za njega bile uobičajene pa se nije žalio”, dodala je.

a

Čim su dječaku kirurškim zahvatom uklonjeni krajnici i adenoidi, počeo je disati kroz nos, a mama je odmah primijetila promjenu.

“Okrenuo se za 180. Nije više bilo izljeva bijesa niti je bio fiksiran na svoje opsesivno-kompulzivne stvari. Promjena je bila ogromna”, zaključila je.

a4

Yazdani je ovo podijelila s drugim roditeljima kako bi ih upozorila da loše ponašanje djeteta ponekad može uzrokovati zdravstveni problem koji se vrlo jednostavno može riješiti.

“Ovo je nevjerovatno i mijenja život”, “Sretna sam što sam kćeri uklonila krajnike”, “Ovo je istinito”, neki su od komentara korisnika društvenih mreža koji su fotografiju podijelili više od 300 hiljada puta.

NIJE SMIJEŠNO Za sve buduće i sadašnje roditelje: Treba da znate da muškarcima nisu ni na kraju pameti ove stvari koje mame rade

Ne propustite