NIJE SMIJEŠNO Za sve buduće i sadašnje roditelje: Treba da znate da muškarcima nisu ni na kraju pameti ove stvari koje mame rade

Mame i bebe
NIJE SMIJEŠNO Za sve buduće i sadašnje roditelje: Treba da znate da muškarcima nisu ni na kraju pameti ove stvari koje mame rade
.

Sigurno će biti zanimljivo i sadašnjim i budućim roditeljima da vide kako stvarno izgleda materinstvo i kako jedna majka provodi svoje dane. Treba da znate da nema ljepšeg i težeg zadatka od brige o djeci i skidamo kapu svim mamama na ovom svijetu.

Dnevna rutina

1

Dnevna rutina svih majki na poodiljskom odsustvu izgleda ovako: nahrani, operi, promijeni pelenu, počeši, nahrani, promijeni pelenu, operi odjeću (da, bebe mnogo balave i pljuckaju!), igraj se sa zvečkom, opet opera, nahrani, prošetaj… U takvim okolnostima, čak i odlazak lekaru na rutinski pregled je nešto krajnje neubičajeno.

OVO SVI TREBA DA PROČITAJU: Trudnica sjela na muškarca koji joj se odbio ustati u busu i oduševila javnost
Bez rasporeda

2
Čini se da ništa ne može biti pogodnije za majku i bebu od praćenja rasporeda. Čak i pedijatri to savjetuju. Ipak, gruba stvarnost se često umiješa u planove. Vrijeme za spavanje? Beba plače i odbija da bude u krevecu. Odbija hranu. Vrišti dok je šetate u kolicima. Mama može samo da prihvati i da se prilagodi promijenljivom raspoloženju svog šefa, ovaj, bebe.

Ne vidite rezultate svog rada

2

Šta može biti prijatnije od osjećaja da ste radili naporno na nečemu i ostvarili željeni cilj? Avaj, žena na porodiljskom odsustvu može samo da sanja o dostignućima. Koliko god teško radila za dobrobit porodice, rezultati nisu nikada vidljivi. Teško je održavati red u kući, jer samo što ste pokupili igračke sa poda, one su se ponovo našle na njemu. Oprali ste tonu prljavog veša ujutru? Do uveče već imate gomilu isflekane odjeće.
Manjak samopouzdanja

3

Materinstvo utiče na karijeru, društveni život i na tijelo žene. Ovo je najčešće privremeno, ali žene na porodiljskom odsustvu ovo sigurno ne znaju. Hoće li biti u stanju da se vrati na posao? Kad? Hoće li se vratiti u staru formu? Hoće li biti zanilmljiva svojim nevjenčanim prijateljima, jer više zna o grčevima i dojenju nego o filmovima i modi? Takve misli su joj stalno na umu i ne doprinose njenom samopouzdanju.
Bezuslovna ljubav

5

Umor, dosadna rutina i sumnja u sebe nekako nestanu kada joj se beba osmjehne po prvi put i kaže “mama” ili “volim te”. Proklete bile sve teškoće! Vrijeme je za.. još jedno porodiljsko odsustvo!

UPOZORENJE MAJKE POTRESLO SVE: Svoje dijete je skoro izgubila zbog isprobavanja cipela bez čarapa

Ne propustite