Fantastične stvari koje možete uraditi s vašim mobitelom, a da i NE ZNATE! OVO JE STVARNO GENIJALNO!

Objavljeno:10.11.2018 - 17:14
A A A Times Arial

Pametni telefoni su zamijenili toliko mnogo uređaja u našem životu da se čini da im nema granice.

Izmjerite udaljenost

t1

Postoje aplikacije koje će vam pomoći da se nosite s ovim izazovom u tren oka zahvaljujući svojoj mjerenju gotovo bilo čega kamerom pametnog telefona. Pokrenite aolikaciju, usmjerite kameru na objekt i čekajte rezultat. Tako je jednostavno!

Ispitajte baterije daljinskog upravljača

t2

Ako niste jako željni žuriti u najbliži supermarket kako biste provjerili jesu li vas izdale baterije u daljinskom upravljaču ili je pokvaren, ovaj trik definitivno će vam uštedjeti vrijeme. Uzmite svoj smartphone i pokrenite aplikaciju fotoaparata. Zatim uzmite daljinski upravljač, usmjerite ga prema kameri i pritisnite bilo koju tipku. Ako vidite crvenu ili ružičastu svjetlost koja dolazi s vrha daljinskog upravljača kada ga pogledate kroz zaslon telefona, to znači da infracrveni signal radi ispravno, a problem je upravo u baterijama

Kontrolirajte telefon bez dodira

t3

Znate li da postoji mogućnost korištenja telefona bez izravnog dodirivanja čini ovu kontrolu nezamjenjivom u mnogim situacijama? Možete pokrenuti bilo koju akciju bez dodirivanja

Čuvajte se

t4

Ako često dolazite kući kasno navečer i osjećate se nesigurno na ulicama, postoji aplikacija koja vam može pomoći da se smirite i riješite se bilo kakve potencijalne opasnosti. Ne samo da će SOS poruku poslati vašim ''hitnim kontaktima'', već će snimati video i audio zapise, pratiti vašu GPS lokaciju i postaviti timer koji će automatski poslati alarm prijateljima ako ga ne isključite na vrijeme. Čak vas može spasiti od lošeg spoja s opcijom lažnog poziva.

OVE FOTOGRAFIJE SU DOKAZ DA LJUDSKA GLUPOST NEMA GRANICA: Čekajte da vidite broj 17, iskidat ćete se od smijeha!

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!