Pohovani bataci, DA PRSTE POLIŽETE!
Pohovani bataci
Sastojci i priprema:
- 4 pileća batka
- 3 jaja
- 200 gr. brašna
- 300 gr. prezli
- so
- ulje
Meso operite hladnom vodom, skinite mu kožicu pa napravite manji rez po sredini svakog bataka.
Ovo obavezno uradite ako su komadi veći, tako će toplota brže doći do unutrašnjosti bataka i bit će sigurno pečeni. Svaki obrišite salvetom da ne budu mokri.
Dobro ih posolite pa umutite jaja koja takođe treba malo posoliti.
Stavite da u tiganj dosta ulja, oko 500 ml. da se zagreva.
Uvaljajte batak u brašno, jaja, opet u brašno, jaja i na kraju u prezle.
Pržite ih na srednjoj temperaturi oko dvadeset minuta uz okretanje da bi se ravnomjerno ispekli.
Tokom pečenja je dobro ih polivati vrelim uljem u kojem se peku da bi proces bio brži.
Uživajte u toplim batačićima. Prijatno!