SVAKO SLOVO ABECEDE IMA SKRIVENO ZNAČENJE! Prema drevnim vjerovanjima sva slova abecede su posebna na svoj način i imaju određenu moć!

Objavljeno:08.11.2018 - 20:35
A A A Times Arial

Prema drevnom vjerovanju, svoju sudbinu možemo saznati iz pisma, odnosno abecede.

Stara vjerovanja kažu da slova abecede posjeduju ogromnu moć koju čovjek može teško spoznati. Njihovo značenje je skriveno, a poznaje ga samo Bog – ovo su samo neka od drevnih vjerovanja vezanih za pisma i svako slovo pojedinačno. 

2

Postoji teorija o samoglasnicima i suglasnicima. Smatra se da su jedni bez drugih kao duša bez tijela. U povijesti ezoterije znanost o slovima bila je vrlo razvijena, a prema nekim teorijama slova odgovaraju mjesečevim mijenama i ravnaju se prema planetama.

3

Slova abecede u skladu su sa četiri elementa: zračnim, vatrenim, vodenim i zemljanim. Slova imaju i svoju numeričku vrijednost, te se uz pomoć njih mogu dosegnuti spiritualna znanja do kojih se ne može doprijeti nikako drugačije.

4

Suglasnici i samoglasnici

Ljudima razvijene intuicije slova otkrivaju božansku istinu, događaje skrivene u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Čitav je svijet stvoren po slovima koja se očituju kroz čovjeka. Čovjek barata s trideset i dva slova koja tvore riječi, a neuništiva su kao apsolutna božanska istina imenovana u svim stvarima, ona su milosrdna, plemenita i vječna.

Slova koja se nalaze u nekoj riječi mnogo govore ljudima koji ih znaju objasniti. Primjerice, prevladavaju li samoglasnici (A, E, I, O i U) u nekoj riječi, oni donose i smisao toj riječi, te imaju spiritualnu i simboličku vrijednost koja djeluje na osjetljivost slušatelja, a da on toga nije ni svjestan.

5

Riječ u kojoj prevladavaju samoglasnici (B, C, D, F, G…) simbolizira dušu, pa tako govor u riječi predstavlja prenošenje misli jedne duše drugoj duši.

1

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA