PAUK SA GLAVOM PSA!

Čudne priče
PAUK SA GLAVOM PSA!
.

Neobični pauk  čija glava podsjeća na pseću snimljen je u seriji fotografija koje pokazuju koliko je divan i čudan svijet prirode.

Priroda zaista umije da bude fascinanta, čak toliko da za mnoge stvari koje vidimo u njoj najpre pomislimo da nisu stvarne.

Image result for pauk sa glavom psa

Upravo takav je i paukoliki zglavkar čiju je fotografiju na svom Tviter nalogu podelio naučni pisac Feris Jabr uz opis da to nije photoshop.Neobičnu životinju iz reda zglavkara uslikao je prošle godine u prašumama Ekvadora fotograf Andreas Kej. 

Ova naočigled čudan pauk  je dobio naučno ime Metagryne bicolumnata, prvo pogledajte osam nogu, nećete uočiti ništa neuobičajeno. Stvorenje je toliko malo. Međutim, ono što je fascinantno kod nje jeste glava koja podseća na glavu crnog psa ili vuka, a mnogi je upoređuju i sa zečjom.

Ipak fotograf  je otkrio još nekoliko detalja o ovoj čudnoj životinji. Naime, on je objasnio da u prirodi preko 6.000 vrsta ovakvih paukova i da postoje već 400 miliona godina, a veruje se da je bizarni izgled ovog zapravo njegov obrameni mehanizam. Žute tačke koje izgledaju kao oči samo su tačke koje bi trebalo da prevare neprijatelje, dok su mu oči dosta niže na telu.

Ne propustite