OVO TREBAJU PROČITATI SVI MUŠKARCI: Ako želite zdravu djecu, evo kada treba da osnujete porodicu

Mame i bebe
OVO TREBAJU PROČITATI SVI MUŠKARCI: Ako želite zdravu djecu, evo kada treba da osnujete porodicu
.

Žene desetljećima slušaju da na prvo mjesto moraju staviti obitelj i djecu, ali sada se pokazalo da i muškarci ne bi trebali toliko misliti na karijeru.

Istraživanje objavljeno u časopisu British Medical Journal je pokazalo da se rizik od porođajnih komplikacija počinje povećavati kad su očevi u srednjim tridesetim godinama, a značajno raste od navršene 45. godine.

c7

''Ovo istraživanje je pokazalo da je zdravlje bebe timski sport i da otac također pridonosi'', izjavio je profesor Michael Eisenberg sa Sveučilišta Stanford.

c3

Kaže da postoji lagani porast porođajnih komplikacija kad otac napuni 35 godina, ali se značajno povećava u četrdesetim i pedesetim godinama. Za to krivi dvije nove mutacije u DNK-u spermija do kojih dolazi sa svakom godinom u kojoj muškarac stari.

c5

U usporedbi s muškarcima u dobi između 25 i 34 godine, dojenčad muškaraca starih između 34 i 44 godine imala je pet posto veću vjerojatnost da će se roditi prijevremeno ili smanjene porođajne težine.

c4

Novorođenčad muškaraca starijih od 45 godina i više imala je 14 posto veću vjerojatnost da će morati boraviti na intenzivnoj njezi, 14 posto veću vjerojatnost od preranog porođaja, 18 posto veću vjerojatnost od napadaja i 14 posto veću vjerojatnost od manje porođajne težine.

c

Ako je otac stariji od 50 godina, vjerojatnost da će dijete trebati boraviti u inkubatoru porasla je za deset posto, a izgledi da će mu biti potrebna intenzivna skrb povećala se za 28 posto.

c6

Profesora Eisenberga iznenadila je i činjenica da postoji veza između dobi očeva i šansi majke za razvoj trudničkog dijabetesa.

c8

Partnerice muškaraca starijih od 45 godina imaju 28 posto veću vjerojatnost za razvoj gestacijskog dijabetesa.

c9

''Biološki mehanizmi po ovom pitanju nisu jasni, ali sumnjam da posteljica ima ulogu'', dodao je profesor Eisenberg.

c10

SVI DIJELE NJEGOV STATUS, DIGAO JE INTERNET NA NOGE: Evo zašto mi je SUPRUGA važnija od djece!

Stručnjaci smatraju da se znatan broj komplikacija može spriječiti ako muškarci počnu ranije donositi odluku o osnivanju obitelji pa napominju da ih treba uključiti u savjetovanja o planiranju obitelji i reproduktivnom zdravlju.

Ne propustite