SVI DIJELE NJEGOV STATUS, DIGAO JE INTERNET NA NOGE: Evo zašto mi je SUPRUGA važnija od djece!

Praktična žena
SVI DIJELE NJEGOV STATUS, DIGAO JE INTERNET NA NOGE: Evo zašto mi je SUPRUGA važnija od djece!
.

Pisac i otac Mike Berry u svom blogu objasnio je zašto mu je supruga važnija od njegove djece i zašto bi ovo njegovo mišljenje trebala usvojiti svaka porodica.

"Mnogo smo bogati, imam samo 17 godina, vozam najskuplje auto u gradu, a nemam još ni vozačke"​

Članak je dobio veliku popularnost na internetu, neki su osuđivali autora, dok su drugi dijelili njegovo mišljenje.

Mike i njegova supruga Kristin imaju osmero usvojene djece, a u sretnom braku su već 17 godina i društveno su aktivni kako bi pomogli i drugim porodicama da izgrade skladne odnose.

1

Pročitajte u nastavku njegov zanimljivi članak i javite nam da li se slažete sa njegovim mišljenjem:

"Obično je 20:30 kada svojim kćerkama tinejdžerkama dajem prvo upozorenje koliko je sati. A onda im u 21:00 kažem kako bi trebale otići u svoju sobu. To radim svaku večer i svaki put se raspravljaju sa mnom: "Zašto moramo ići u krevet u 21:00? Nismo više djeca! "

"Ne morate sada ići u krevet, jednostavno vas molim da napustite dnevnu sobu. Mama i ja nismo se vidjeli cijeli dan jer smo bili na poslu. Trebamo vremena da budemo zajedno. "

Kćerke kolutaju očima.

Roditelji smo već 15 godina i djeca nam nikada nisu uzela svo naše vrijeme. Moja supruga i ja provodimo dosta vremena s našom djecom, ali nikada 24/7. Volimo našu djecu i, naravno, igraju veliku ulogu u našim životima. Uvijek se mogu osloniti na nas i dobiti našu pomoć i podršku.

Ali, osim djece, postojimo i "mi". Postoji nekoliko razloga zašto je važno da Kristin i ja održavamo snažan brak:

1. Zdrav brak je kamen temeljac kuće

2

Djeca nisu kamen temeljac vaše porodice. Oni su veliki dio, ali oni nisu oni koji drže ovu haotičnu strukturu koju zovemo porodica. Najvažniji dio porodice si ti i tvoje supruga, vaš muž - vaš partner. Ti si onaj koji ima svu odgovornost. A djeca odabiru svoje staze na temelju vašeg primjera.

2. Prije njih, bili smo mi

3

Prije nego što su oni postojali, bili smo nas dvoje. Zaljubili smo se, zajedno smo propuštali časove, cijelu noć smo razgovarali telefonom, a onda smo odlučili biti zajedno zauvijek. I započeli smo cijelu ovu porodičnu stvar. A onda smo dobili lijepu djecu. Naravno, sretni smo što ih imamo. Ali naš brak je svetinja. I moramo učiniti sve kako bismo ga zaštitili.

3. Nakon njih, bićemo mi

4

Ništa ne traje zauvijek. Doći će trenutak kada će djeca odrasti i napustiti gnijezdo. Ne znam za vas, ali ne postoji mjesto u kući za 30-godišnje dijete. Dakle, kad napuste našu kuću, imaju svoje porodice i  svoju djecu, želio bih da moj odnos sa svojom ženom ostaje tako jak i intiman kao što je bio na samom početku. I da bismo imali takvu budućnost, moramo raditi na vezi sada. Naš odnos bi trebao biti prioritet. Naravno, to nije tako lako kao što se čini.

4. Moramo postaviti budući primjer

5

Djeca uče od nas. Oni rade ono što mi radimo i posmatraju svaki naš korak. Želim da naš brak bude primjer za njih. 

Na kraju dana, svi smo umorni i napeti. I da, vaša djeca trebaju vas, oni su važni i trebate brinuti za njih. Ali naprije se pobrinite za odnos sa suprugom. Kada djeca vide da se njihovi roditelji vole, biće sigurni da i njih volite.

Cijeli dan provodimo s našom djecom. I zato ih molim da idu u svoje sobe svake večeri u 21 sat. Zato moja supruga i ja imamo sastanak dva puta mjesečno i izađemo van. Jer je to bitno.

Zato mi je moja surpuga važnija od djece", napisao je on na svom blogu.

 

 

Ne propustite