UZ PORUKU NA KRAJU KOJA JE MNOGE DIRNULA U SRCE! Khabib Nurmagomedov otkrio ko mu je najveći uzor i zbog čega!

MMA
UZ PORUKU NA KRAJU KOJA JE MNOGE DIRNULA U SRCE! Khabib Nurmagomedov otkrio ko mu je najveći uzor i zbog čega!
.

Khabib Nurmagomedov često u svojim izjavama spominje kako mu je uzor u svijetu borilačkih vještina najveći bokser svih vremena, Muhammad Ali.

"Želim da budem najveći, kao Muhammad Ali. Ove sedmice sam gledao borbu Muhammada Alija i Joa Fraziera.", izjavio je Khabib.

ali

Turski ulični umjetnik Mehmet Emin Turkmen naslikao je mural u Istanbulu u čast pobjeti ruskog MMA borca Khabiba Nurmagomedova protiv Irca Conora McGregora.

"Mislim da je Khabib novi Muhammad Ali za Muslimane. Od ovog trenutka cijela Turska će se radovati i pratiti sve njegove borbe", kazao je Turkmen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Somewhere in Turkey ???????? Desteğiniz için teşekkür ederim.

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Khabib je pobrao simpatije navijača u muslimanskim zemljama i bez ovog murala, a nakon ovoga će ona samo rasti. Njegova popularsnost će rasti i zbog njegove emotivnosti i velikog poštovanja prema najvećem bokseru svih vremena.

Tako je u jednom emotivnom video zapisu koji je objavio na svom Instagram profilu povezao arhivske snimke Alija sa svojom pripremom za borbu sa McGregorom.

"Rekao sam vam svima, svim mojim kritičarima, da sam najveći svih vremena, rekao sam vam danas, i dalje sam najveći svih vremena, nikada me nećete poraziti!", bile su riječi Muhammada Alija koje su Khabibu bile kao moto za njegovu borbu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Alhamdulillah

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Degestanac je uz ovaj video napisao kratak komentar "Elhamdulillah", odnosno "Hvala Allahu".

conor-mcgregor-khabib-nurmagomedov

khabib3

khabib-nurmagomedov-ufc-2292

khabib2

khabib5

khabib4

khabib

270611985-khabib-nurmagomedov

Ne propustite