NAJPOZNATIJI KUHAR NA SVIJETU OTKRIO TRIK ZA SAVRŠENO SKUHANU RIŽU: Tako je jednostavno, a nikad to ne radite!

Praktična žena
NAJPOZNATIJI KUHAR NA SVIJETU OTKRIO TRIK ZA SAVRŠENO SKUHANU RIŽU: Tako je jednostavno, a nikad to ne radite!
.

Poznati kuhar Gordon Ramsay otkrio je trik za savršeno skuhanu rižu.

OSTALO VAM JE STAROG HLJEBA? Napravite ovu brzu poslasticu i uštedite novac​

ob-yc497-ramsay-g-20130708034521

Kako i sam kuhar naglašava, dobro skuhana riža je ukusna, sočna i pahuljasta, ali i dalje mora da se "osjeća pod zubom".

Ramsay je dodao da za najbolje rezultate trebate izabrati basmati rižu.

riza1

Trik je u odnosu riža:voda koji treba da bude 1:1,5, a Ramsey ističe i da postoji optimalno vrijeme za termičku obradu, piše "Žena.blic.rs".

riza2

Sastojci za perfektno skuhanu rižu.

*400 grama basmati riže

*600 ml hladne vode

*so, biber

*drugi začini po želji

riza3

riza4

Priprema:

1. Isperite rižu pod mlazom hladne vode, pa ga stavite u šerpu. Pobiberite, posolite i stavite druge začine po želji.

2. Prelijte rižu hladnom vodom, poklopite, i kuhajte na visokoj temperaturi.

riza5

3. Pustite da voda brzo provri, pa tek onda smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno lagano kuha od osam do deset minuta.

4. Tokom kuhanja nemojte podizati poklopac. Poklopljeni lonac ključan je za savršenu termičku obradu riže.

6. Viljuškom promiješajte rižu i poslužite je uz sos po želji. Prijatno!

riza6

BOŽO IZ SRBIJE PREŽIVIO DVA RAKA I SAD JE ZDRAV KAO DREN: Ljekari mu nisu davali šanse, A ONDA JE POČEO PITI OVAJ LIJEK (RECEPT)

Ne propustite