SARRI NACILJAO ZAMJENU U SLUČAJU HAZARDOVOG ODLASKA?

Transferi
SARRI NACILJAO ZAMJENU U SLUČAJU HAZARDOVOG ODLASKA?
.

Chelseajev trener Maurizzio Sarri biranim riječima je govorio o svom bivšem igraču iz vremena dok je kao trener Napolija pravio čuda u italijanskoj ligi i tako naveo javnost na pomisao da je upravo Lorenzo Insigne igrač kojeg bi italijanski strateg poželio kao prirodnu zamjenu u slučaju Hazardovog odlaska u Real Madrid. 

Sve su glasnije spekulacije o tome da će najbolji igrač londonskog kluba uskoro postati igrač Reala pošto je nedavno i sam govorio o tome da je dres kraljevskog kluba njegov san od malih nogu. 

S druge strane, jasno je da sistematičan i predan trener poput Sarrija unaprijed razmišlja o svojim potezima, a pošto je u današnjem intervjuu za italijnaski Corriere Delo Sport pošteno nahvalio Lorenza Insignea italijanskim kolegama nije bilo teško da "saberu dva i dva" i shvate kako bi upravo omaleni Napolitanac bio igrač kojeg bi Sarri najradije vidio na Hazardovom mjestu. 

insigne

"Insigne je najbolji italijanski fudbaler u ovom trenutku. Prelomna tačka je bila kada je napokon počeo da vjeruje u sebe, sve više i više. Uspio je da prevaziđe nepovjerenje i pritisak nekoga ko mora da bude najbolji igrač kluba iz svog rodnog grada. Bilo je samo pitanje vremena kada će početi da igra na visokom nivou. Mislim da to nema veze s pozicijom na terenu. Naravno, ako igra bliže protivničkom golu kao klasični napadač imaće više udaraca i češće će ulaziti u prilike, pošto ima kvalitet da to radi. Dečko može da radi sve na terenu. Ja sam ga prvo vidio kao desetku, kasnije sam ga pomjerio na krilo. Mislim da može da igra na svim ofanzivnim pozicijama zato što ima savršenu tehniku."

Poslije ovakvih komplimenata, a uzimajući u obzir sličnosti u stilu igre između Insignea i Hazarda, ostaje da se vidi da li će se Sarri zaista odlučiti da u nekom od narednih prelaznih rokova pojuri jednog od svojih najpouzdanijih igrača iz vremena dok je bio trener Napolija. Jednog je već doveo i pokazalo se kao pun pogodak pošto brazilski veznjak Jorginho igra odličan fudbal ove sezone i potpuno se prilagodio zahtjevima engleske lige. Da li je Insigne sljedeći?

Ne propustite