Hazard javno o prelasku u Real Madrid

Transferi
Hazard javno o prelasku u Real Madrid
.

Najbolji igrač Chelseaja kaže da je spreman razgovarati sa Romanom Abramovichem o potpisivanju novog ugovora sa londonskim plavcima, ali priznaje i da još uvijek ima želju da zaigra za Real Madrid. 

Sjajni Belgijanac će na kraju ove sezone ući u posljednju godinu ugovora s engleskim klubom, ali tvrdi da ne želi da se ponaša kao sunarodnik Thibaut Courtois, koji se na vrlo ružan način rastao s bivšim klubom kako bi obukao dres Reala. 

hc

"Ne želim da odem na takav način. Naravno da želim ono što je najbolje za mene, ali istovremeno želim i najbolje za klub pošto mi je ovaj klub dao sve. Ne želim sada da dajem obećanja kako ću potpisati novi ugovor, a da na kraju to obećanje ne ispunim. Zaista ne znam šta će na kraju biti. Ponekad se probudim sa željom da odem, ali ponekad razmišljam i kako želim da ostanem. To je teška odluka, u pitanju je moja budućnost. Imam 27 godina, u januaru ću imati 28 i nije mi lako da donesem tako važnu odluku." 

hazard1

Najbolji strijelac dosadašnjeg toka Premier Lige ne krije da mu je san da zaigra u Realu.

"U odličnoj sam formi, igram dobro u posljednje vrijeme. Ne želim da lažem, Real Madrid je najbolji klub na svijetu. Moj san otkad sam bio dijete je da zaigram za Real. Vidjećemo, ne želim da pričam o ovome svaki dan. Nemam vremena za to trenutno, sezona je u punom jeku. Razgovaraću i sa ljudima iz kluba o svojoj budućnosti. Čekam da me pozovu i ponude novi ugovor pa ćemo vidjeti."

Ne propustite