Real Madrid sprema novu transfer bombu?

Transferi
Real Madrid sprema novu transfer bombu?
.

Španski El Confidencial u današnjem broju donosi ekskluzivna saznanja o novoj transfer bombi koju sprema Real Madrid. Predsjednik Reala Florentino Perez poznat je po tome da ne žali novac kada su u pitanju velika pojačanja, a tvorac popularnih 'Galacticosa' sada mora da pronađe rješenje za veliku neefikasnost njegovog kluba koji je u posljednjih pet utakmica postigao samo jedan gol. 

Real Madrid je klub koji ne trpi prosječnost, a nakon odlaska Cristiana Ronalda u Juventus jasno je kako je oštrica otupljena i pojačanje u napadu je neminovnost. Izbor je pao na Tottenhamovu zvijezdu Harryja Kanea.

kane

Engleski napadač je već dugo želja predsjednika Real Madrida, a nakon odlaska Ronalda i velike golgeterske krize u koju je upao njegov tim, nije iznenađenje da je obnovljeno interesovanje za Kanea. Problem sa dovođenjem ovog vrhunskog centarfora bi mogla da predstavlja cijena pošto 25-godišnji napadač važi za jednog od najboljih na svijetu, a Tottenhamov vlasnik Daniel Levy za izuzetno tvrdog pregovarača. Trenutno se priča o cifri koja bi premašila nevjerovatnih 200 miliona eura, i  ukoliko Tottenham bude nepopustljiv u pregovorima postoji mogućnost da će se Real okrenuti mladom Nijemcu Timu Werneru iz RB Leipziga koji bi svakako predstavljao jeftinije rješenje. Ipak, cijena ne mora da bude nepremostiva prepreka pošto je poznato da su Real i Tottenham već uspješno sarađivali kada je riječ o transferima Luke Modrića i Garetha Bale koji su London zamijenili Madridom po nižim cijenama od onih koje je Levy zahtijevao u startu.

Ne propustite