INCIDENT NA VAGANJU !!

MMA
INCIDENT NA VAGANJU !!
.

Ovoga vikenda sve oči će biti uprte u mali gradić u Nevadi Paradise. U nedjelju ujutro nešto poslije 6 sati (po srednjoevropskom vremenu) će biti održan dugoočekivani meč između Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora. 

Njih dvojica su se posljednji put suočili, prije meča, na vaganju gdje je došlo do incidenta kada je irski borac pokušao da udari Dagestanca. Pored toga Irac je izrekao salvu uvreda na račun Khabiba i njegovih trenera i opet je ponovio da će ga ubiti u kavezu. S druge strane aktuelni šampion je bio smiren i staložen.

maxresdefault

Zanimljiva stvar se desila na vaganju. Kada je Khabib stao na vagu ona je očitala tačno 155 lb (70.3 kg) što je gornja granica za ovu kategoriju, dok je Conor bio nešto lakši 154.5 lb (70.0 kg). Irac se nakon skoro dvije godine vraća u oktagon i pokušat će vratiti pojas lake kategorije koji mu je oduzet od strane UFC-a nakon što je apstinirao od borbi više od godinu dana. 

U nedjelju ujutro ćemo dobiti novog-starog prvaka UFC-a, a biografije ove dvojice boraca garantuju nam odličnu i spektakularnu borbu.

Ne propustite