BEOGRAĐANKA HITNO PRIMLJENA U URGENTNI CENTAR: Porodila se, a NIJE NI ZNALA DA JE TRUDNA!

Čudne priče
BEOGRAĐANKA HITNO PRIMLJENA U URGENTNI CENTAR: Porodila se, a NIJE NI ZNALA DA JE TRUDNA!
.

Ovaj nesvakidašnji događaj desio se u Srbiji i iznenadio ljekare. Devetnaestogodišnja djevojka zatražila je hitnu medicinsku pomoć zbog nepodnošljivih bolova u stomaku, niko od prisutnih nije pomislio da će se u narednim satima prostorije Hitne službe UC pretvoriti u porodilište.

" Djevojka je u pratnji porodice došla u petak po podne u Urgentni centar. Žalila se na jake bolove u stomaku. Međutim, kada su doktori počeli da je pregledaju, shvatili su da se mlada djevojka porađa" - kaže izvor za tamošnje medije upućen u slučaj.

n-pregnant-woman-hospital-628x314

Kako je porođaj već počeo i nije bilo vremena da djevojku prevezu u najbližu ginekološku kliniku, doktori Urgentnog centra odmah su počeli sa pripremama za porođaj.

20-nedelja-trudnoce
Osim djevojke koja je tvrdila da nije znala da je u drugom stanju, to izgleda nije znala ni njena porodica, koja je u šoku posmatrala dešavanje.

" Ljudi nisu znali šta ih je snašlo, nisu mogli da povjeruju da se ovaj gotovo filmski scenario dešava upravo njima"- kaže izvor.

Nakon porođaja, majka i beba su odmah prebačene na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo KCS. Kako objašnjava izvor "Blica" upućen u slučaj, mlada mama je u dobrom stanju otpuštena iz GAK "Višegradska", dok se beba i dalje nalazi pod budnim okom ljekara te klinike.

test-trudnoca

Ovo nije prvi slučaj da porodilja neposredno pred porođaj sazna da je trudna. U decembru prošle godine Čačanka M. H. (39) na Urgentno odjeljenje Opšte bolnice došla je zbog jakih bolova zbog kojih je potražila ljekarsku pomoć. U pratnji supruga došla je u bolnicu vjerujući, kako je tada rekla, da se radi o nekom zdravstvenom problemu sa stomakom.

nasl

"Kada sam počela da je pregledam, vidjela sam da žena počinje da se porađa. Nismo imali vremena da je šaljemo u porodilište, već sam uz pomoć troje kolega za urgentnog odeljenja obavila porođaj" - ispričala je tada specijalista urgentne medicine dr Biljana Kočović, koja je primila pacijentkinju.

Ginekolog dr Mima Fazlagić objašnjava da je praktično nemoguće da žena ne zna da je trudna.

trudnoca

" Moguće je da sebi ne prizna simptome. I menstruacija je moguća u prva tri mjeseca i tada su u pitanju oskudni ciklusi. Ali nakon toga, materica raste, postaje tvrda, grudi otiču, bolne su na dodir, a beba se pokreće. To majka mora da osjeti. Uvijek iza takvih priča postoji neki psihički razlog, sve je stvar psihičkog doživljaja i procesuiranja simptoma" - kaže doktorka Fazlagić.

landscape-1464951934-pregnantwomaninhospital

Trudnički stomak ne mora da bude izražen, ali kod svake žene materica do 20. sedmice naraste do pupka i može da se opipa.

LIJEK KOJI SVAKA ŽENA TREBA ZNATI: Uklanja neugodne mirise, smanjuje sekret I LIJEČI MIOME!

Ne propustite