KAD JE OVO IZGOVORILA NASTAO JE MUK, KOLINDINI GAFOVI OBIŠLI SVIJET: 'Zašto predsjednica laže?'

Kiosk
KAD JE OVO IZGOVORILA NASTAO JE MUK, KOLINDINI GAFOVI OBIŠLI SVIJET: 'Zašto predsjednica laže?'
.

Kratko nakon što je Kolnda Grabar Kitarović bila kritikovana, ali i osvojila "simpatije" mnogih svojim ponašanjem i navijanjem za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, švajcarski list Tages-ancajger (TA) objavio je opširni članak o svim gafovima hrvaske predsjednice. 

kolinda7

Povodom nedavnog intervjua za austrijski Klajne cajtung, hrvatska predsjednica je govorila o izbjeglicama i bivšoj Jugoslaviji, a TA u tekstu “Blamaže jedne predsjednice”, da je ona "osudila izbjeglice i blamirala se bizarnim izjavama o staroj Jugoslaviji", uz pitanje: "Šta se to događaja s hrvatskom predsjednicom.''

kolinda

List podsjeća da je Grabar Kitarović na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji bila " zapaženija od Maradone” i da se “grlila s oznojanim i polugolim fudbalerima", ali da se sve to “patriotski usmjerenim Hrvatima svidjelo”.

Sve to se, međutim, promenilo njenim izjavama za Klajne cajtung kada je u intervjuu, kako se navodi, "napala izbjeglice i migrante" opisujući ih kao "muškarce u borbenim godinama” i da je Evropska unija “primila pogrešne izbjeglice”.

kolinda

Švicarski list zatim podsjeća da je u proteklih pola godine u Hrvatskoj poginulo više od deset izbjeglica i da nevladine organizacije izvještavaju da hrvatska policija prema izbjeglicama i migrantima na granici ka BiH primijenjuje silu.

''Hrvatska predsjednica je ušla u ofsajd izjavama o star, socijalističkoj Jugoslaviji, čiji je deo bila Hrvatska do proglašenja nezavisnosti 1991. godine'' - piše TA.

kolindaa

U ironičnom tonu list navodi i izjavu Grabar Kitarović da u bivšoj Jugoslaviji Hrvati nisu smjeli da se izjašnjavaju kao Hrvati, već su morali da dolaze iz Hvatske".

''Zašto predsjednica laže, zapitali su se novinari portala Index, a nisu bili jedini'' - piše TA.

kolinda

'' Jugoslavija sigurno nije bila socijalistički raj, ali ni tamnica naroda kako je opisuju hrvatski nacionalisti, a sada i hrvatska predsjednica. Svako se mogao izjasniti o svojoj nacionalnosti i religiji, izvodila se hrvatska himna Lijepa naša, a čak se i Tito izjasnio kao Hrvat u svom vjenčanom listu'' - naveo je švajcarski list.

Naročito su, primijetili su, bizarne tvrdnje hrvatske predsjednice da u Jugoslaviji nije bilo izbora jogurta i da je vlastima moralo da se prijavljuje unaprijed koliko će neko hljeba da pojede.

kolinda

TA podsjeća da Kolindu sljedeće godine čekaju predsjednički izbori i da ona zapravo “pokušava da mobilizuje svoju nacionalističku klijentelu”.

List podsjeća i da Grabar Kitarović voli da sluša Marka Perkovića Tompsona, pjevača koji na svojim nastupima glorifikuje ustaštvo, a mediji ga nazivaju "bardom mržnje".

Podsjećaju i da je jedan od njenih prvih poteza po dolasku na predsjedničku funkciju bilo uklanjanje Titove biste s Pantovčaka.

Spominju i slučaj kad se Kitrović izvinila Hrvatima kada je u Dubrovniku djeci donijela na poklon čokoladice proizvedene u Srbiji.

kolinda4

''Hrvatska predsjednica ne dijeli proizvode nekadašnjeg agresora, obećala je da će to popraviti ''- rekla je tada podsjeća TA.

List piše i o izjavama hrvatske predsjednice tokom posjete pripadnicima ustaške emigracije u Argentini, kada je rekli da su oni u toj zemlji našli “prostor slobode”.

kolinda

TA je za kraj Grabar Kitarović preporučio čitanje Miroslava Krleže, uz opasku da je u bivšoj Jugoslaviji, još 1975. bilo više od 80 različitih vrsta jogurta i sličnih mliječnih proizvoda, pozivajući se na zvanične podatke iznijete u časopisu Mlekarstvo.

''Hrvatska predsjednica je tada imala osam godina'' - podsjetio je TA.

61435258-kolinda-grabarkitarovic

STUDENTI PORIJEKLOM IZ SRBIJE OTIŠLI U AMERIKU, PA SAD BJEŽE OD URAGANA: Cijeli svijet na nogama, opasnost sve veća!

Ne propustite