Očaravajuće bh. planinsko selo usred ravnice - ETNO SELO STANIŠIĆI

Kiosk
Očaravajuće bh. planinsko selo usred ravnice - ETNO SELO STANIŠIĆI
-

Bijeg od vrućine, ali i gradske buke možete potražiti u Etno selu "Stanišići". Kao zatočeno u vremenu, ovo selo nudi uživanje u prirodi ili neke od sadržaja kojim biste upotpunili vikend. Svi oni koji poslije ljetnog odmora žele provesti produženi vikend ili kraći odmor s porodicom u prirodi, mogu to uraditi u Bijeljini. Tokom ljeta ovo etno selo nudi brojne i zanimljive sadržaje. Čist zrak, prekrasni pejzaži i neograničen broj mogućnosti za relaksaciju čine ovo prekrasno selo idealnim mjestom za porodična druženja.

26432023

Ako tražite vikend odmor u prirodi preporučujemo da rezervišete smještaj u Etno selu "Stanišići". CityDeal se potrudio da Vam boravak u ovom selu učini što ugodnijim. Kako drugačije nego sa fantastičnim popustom? Noćenje sa doručkom za dvije osobe po cijeni od 90 KM! Ostavite svakodnevnicu i vratite se odmoru i prirodi.

112984766

Zaposleni u ovom kompleksu kažu kako je tvorac svega Boris Stanišić, koji je dio zavičaja, iz kojeg je morao da ode zbog nemilih događaja devedesetih godina prošlog stoljeća, prenio u Semberiju i tako planinsko selo smjestio usred ravnice.

Cijela priča počela je od restorana "Konoba Stanišić", koji je izgrađen 2003. godine, a kako je odziv bio dobar i interesovanje raslo, kompleks se širio, kao i njegova ponuda.

Danas etno-selo Stanišići, osim već pomenutog restorana, ima i hotele "Pirg" i "Ras", restoran "Ellas" sa dječjom igraonicom, svečane salone "Moskva", "Volga" i "Sankt Peteburg", krčmu "Vasojević", turistički vozić, fudbalske terene i brojne druge sadržaje.U selu se danas izdvajaju dvije cjeline. Jedna prikazuje svjetovni život i izgrađena je od drveta. Čine je drvene kuće brvnare s pokućstvom koje im je vijekovima pripadalo. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera. Druga cjelina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjovjekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja.

26432092

Inače, u ovoj pravoj maloj bajci posao je ponašlo oko 100 radnika, dok se u sezoni kao ispomoć angažuje dodatnih 50. S obzirom na to da raste i ponuda, sigurno će biti i novog zapošljavanja, poručuju iz etno-sela. Etno-selo Stanišići nalazi se na izlazu iz Bijeljine, na trećem kilometru prema Pavlovića mostu.Ovdje se odmaraju oči i duša, čovjek postaje plemenitiji ali i mudriji slušajući žuborenje potoka i rad vodenice.

26432282

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našim prodajnim mjestima u SCC-u (-1 sprat) i na prodajnom mjestu BBI Shopping centra (prizemlje).

Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz CityDeal.

Ne propustite