'JAJE NA OKO' CIJELI ŽIVOT POGREŠNO SPREMATE: Ovo je pravilan način!
Jaje na oko cijeli život pripremate na krivi način...
Iako su su dugo bila na lošem glasu, sada je otkriveno i dokazano. Jaja su se pokazala kao izuzetno zdrava za naše srce i krvne žile.
"Jedno pa čak i dva jaja dnevno dobra su za organizam. Jaja jesu veliki izvor proteina, a mi proteine unosimo i na druge načine. Treba paziti jer previše proteina od preporučenog može preopteretiti bubrege", kaže liječnik Frankie Philips iz Udruge britanskih dijetetičara.
Volite li ''jaja na oko'', a ne znate ih pravilno pripremiti, mi ćemo vam u tome pomoći.
Jednostavno je pripremiti jaje na oko, najitnije je da žumanjak tekuć kao umak, a bjelanjak nije sirov.
Ali kako to uspjeti?
Samo slijedite ove upute: Jajetu svaki put dodajte namirnicu koju imate kod kuće i ono se neće lijepiti. Sačekajte dvije minute da donja strana bude gotova i ulijte jednu kašiku vode i poklopite.
Stvar je u tome da će para skuhati jaje koje će biti ukusno i savršeno.
Kompletan postupak pogledajte u videu ispod:
BONUS:
Ljudi koji su alergični na jaja bilo bi dobro da znaju simptome alergije.Ove alergije su prilično česte kod djece mlađe od pet godina, ali se pojavljuju u zreloj dobi.
Ipak, većina reakcija su blage:
- Crvenilo i oticanje u području usta
- Bol u trbuhu
- Povraćanje
- Proljev
Jaja su dobra i korisna za jelo u svim svojim oblicima. Samo valja obratiti pozornost na način pripreme. I ne pretjerujte sa solju, kaže doktor Philips.