KUPIO ČARAPE KOD KINEZA, PA SE ZAPREPASTIO: U njima bila ZASTRAŠUJUĆA PORUKA, odmah je otišao u POLICIJU!

Čudne priče
KUPIO ČARAPE KOD KINEZA, PA SE ZAPREPASTIO: U njima bila ZASTRAŠUJUĆA PORUKA, odmah je otišao u POLICIJU!
.

Sjećate li se slučaja kada je mladić iz Njukasla, Šakil Akbar kupio je crne pamučne čarape i tamo pronašao neobičnu poruku.

Poruka je napisana na kineskom jeziku, a napisao je zatvorenik koji ih je napravio. Šakil je uspio da prevede sadržaj poruke na engleski jezik i video da se radi o pozivu za pomoć. Evo šta piše u poruci:

"Moje ime je Ding Tingkun. Imam 39 godina i pogrešno sam optužen za prevaru i ucjenu i osuđen na tri godine zatvora 28. juna 2014. Sve se to dogodilo zato što sam putovao u Peking da prijavim slučajeve korupcije", prenosi Metro.
Dalje se navodi da se žalio sudu na presudu i da je trenutno u okrugu Lingbi gdje ga muče. Zamolio je da ko god nađe poruku da je pošalje kineskom predsjedniku ili premijeru.

''Izgleda da je ova osoba dosta rizikovala da bi ovo napisala. Sve me je to mučilo kada sam je pročitao'' , kazao je Šakil.

Ipak, portparol kompanije koja prodaje čarape rekao je da je sve namješteno jer su se slične poruke pojavile širom zemlje. Akbar nije jedini koji je pronašao poruku istog sadržaja među čarapama.

poruka1

china

 

Ne propustite