Ova djevojka je postala poznata po selfiju na minus 60 stepeni: Sada ima novu fotku, još bizarniju, svi jedva čekaju da je vide i na vrućini (FOTO)

Čudne priče
Ova djevojka je postala poznata po selfiju na minus 60 stepeni: Sada ima novu fotku, još bizarniju, svi jedva čekaju da je vide i na vrućini (FOTO)
.

Cijeli svijet je čuo za Anastasiju Gruzdevu (25), koja je na Instagramu objavila selfi gdje su joj se od hladnoće čak i trepavice zamrzle. Mlada Ruskinja ponovo je u centru pažnje, ali ovoga puta zbog pomalo bizarne fotografije.

Grad Jakutsk u kome živi Anastasija, jedno je od najhladnijih mjesta na svijetu tokom zime, a dokaz za to upravo je fotografija sa smrznutim trepavicama koja je nastala na -60 stepeni Celzjusa. S druge strane, ljetnje temperature dostižu i 40 stepeni.

Ovog puta, mlada Ruskinja uživa u lijepom i prilično toplom ljetu, a to je pokazala objavljivanjem novih fotografija na svom Instagram profilu.


Ipak, u želji da što bolje prikaže vrlo neuobičajene vremenske prilike svog grada, izabrala je pomalo bizaran način za to.

Ovog puta veliku pažnju privukao je njen selfi s komarcima. Da, da. Komarcima. Lice i gornji dio tijela prekriveni su joj ovim malim krvopijama.


Kako je navela, fotografija je nastala u nekoliko sekundi, nakon čega je skoro brzinom svjetlosti pobjegla sa tog mjesta. Anastasija je objasnila da od maja do septembra, komarci preplave Jakutsk i stvaraju velike probleme stanovnicima.

- Ne osjećate ih toliko na licu. Ruke, noge i leđa su znatno osjetljiviji po tom pitanju - istakla je Anastasija.

Ne propustite