Sestre Barudžija: Seks simboli YU estrade

Sjećate li se
Sestre Barudžija: Seks simboli YU estrade
Bile su seks simboli naše estrade, a ostale su upamćene najviše po spotu za pesmu “Džuli” Daniela Popovića, iako su se i kasnije nastavile baviti muzikom. Dobar stas, a donekle i glas čuvenih sestara ostao je dubokom u sećanju svih nekadašnjih Jugoslovena.

Bile su seks simboli naše estrade, a ostale su upamćene najviše po spotu za pjesmu “Džuli” Daniela Popovića, iako su se i kasnije nastavile baviti muzikom. Dobar stas, a donekle i glas čuvenih sestara ostao je dubokom u sjećanju svih nekadašnjih Jugoslovena. 

ie5

Nekada aktuelna pjevačica Eleonora Barudžija kaže da se iz muzike povukla "zbog nedostatka inspiracije i prave emocije", ali ipak nije u potpunosti izgubila "dodir" sa notama te se bavi pisanjem tekstova pjesama.

ie8

ie2

Eleonora Barudžija

Ljubitelji kinematografije je pamte i po jugoslovenskom filmu "Miss" (1986) gdje se pojavila u ulozi Miss planete. Danas živi u Beogradu u braku sa Zoranom Tutinovićem kompozitorom i aranžerom sa kojim ima dvoje djece. 

ie10

Sa sestrom Izoldom se rjeđe viđa obzirom da ova već dugo godina živi u njemačkom Dizeldorfu. Ona je udata za gitaristu Zlatka Manojlovića i dalje nastupa na rok koncertima, a na jednom lokalnom univerzitetu predaje solo pjevanje. Još prije nego je sa sestrom otpjevala bek vokale za legendarnu "Džuli" Daniela Popovića, Izolda je iskusila nastup na Evroviziji i to sa grupom "Aska" koja je Jugoslaviju 1982. predstavljala sa pjesmom "Halo, halo" i zauzela 14. mjesto.

ie6

Jedna od pjesama po kojima je definitivno najviše pamtimo jeste i njen duet "Ciao Amore" sa Vladom Kalemberom iz 1984. sa kojim je te godine ponovo bila na Evroviziji te zauzela ... tek 18. mjesto. Spot za pjesmu je povukao i neke manje kontroverze jer se u njemu Izolda pojavljuje u toples izdanju pa tako nije prikazivan na nekim nacionalnim televizijama učesnica Evrovizije.

ie9

Nakon toga, dvije sestre su imale svoju profesionalnu duet karijeru, učestvovale su na mnogim festivalima i zadobile priličnu popularnost. Nakon učešća na Jugoviziji 1992. sa pjesmom "Hej, hej, vrati se", prestale su sa zajedničkim nastupima; Eleonora je još neko vrijeme ostala u muzici počevši solo muzičku karijeru, a Izolda se povukla iz muzičkog šou biznisa.

ie4

ie3

Izolda Barudžija

Ne propustite