USKORO NOVE EPIZODE: Sjećate li se ove serije koja nas je 'zakivala' pred televizore?

Sjećate li se
USKORO NOVE EPIZODE: Sjećate li se ove serije koja nas je 'zakivala' pred televizore?
Serija koja je skoro jednu deceniju ''žarila i palila'' kako američkim, tako i evropskim TV tržištem uskoro će ponovo biti na malim ekranima.

Serija koja je skoro jednu deceniju ''žarila i palila'' kako američkim, tako i evropskim TV tržištem uskoro će ponovo biti na malim ekranima. Naime, nakon nekoliko godina šuškanja u martu ove godine je potvrđeno da će se popularni detektivi Mulder i Scully vratiti u naše živote.

Nedavno je počelo snimanje nove sezone ''Slučajeva X'', a scenarista Glen Morgan tom prilikom odlučio je da obraduje poštovaoce dvjema fotografijama sa mjesta snimanja.

Zbog drugih obaveza, ekipa navodno ne može snimiti klasičnu sezonu od 25 epizoda, ali i ova nova od 6 epizoda će biti dovoljna da nas podsjeti na stara vremena od 1993. do 2002. kada su nas zakivali pred televizorima.

Prva epizoda trebalo bi da bude emitovana sljedeće godine.

''Slučajevi X'' su, inače, naučno-fantastična horor drama u kojoj glavni likovi Dana Scully i Fox Mulder rješavaju slučajeve najčešće vezane za vanzemaljce i natprirodne situacije, te triler dogodovštine.

David Duchovny i Gillian Anderson, koja je prije nekoliko godina boravila i na Sarajevo Film Festivalu, utjelovili su glavne likove i stekli milione fanova diljem svijeta.

Serija se smatra jednom od najutjecajnijih u pop kulturi ikada, a već davno je ušla u anale legendarnih TV projekata.

Ne propustite