HTJELA JE NAHRANITI AJKULU: Ono što je uslijedilo nekoliko trenutaka kasnije NIKO NIJE OČEKIVAO!

Čudne priče
HTJELA JE NAHRANITI AJKULU: Ono što je uslijedilo nekoliko trenutaka kasnije NIKO NIJE OČEKIVAO!
.

Melisa Braning (34) iz Perta bila je na odmoru u Zapadnoj Australiji gdje je htjela sa iskusi kako je to hraniti ajkulu i umalo ostala bez prsta.

'' Sve se dogodilo veoma brzo, a ja sam se samo fokusirala na to da ću ostati bez prsta, ajkula je zgrabila prst i nije ga puštala i djelovalo mi je kao da će da mi pretesteriše kost'', rekla je Melisa za 7 News Perth.

18315-1

Ova vrsta ajkule, "tawny nurse" se smatra relativno miroljubivom i blagom, ali svejedno je karakterišu zubi oštri kao žileti.

Melisa je ispričala da je samo mislila na to da je ostala bez prsta i da nije mogla da se natjera da provjeri, misleći da će ako vidi da prsta nema, "zapasti u šok". Smirili su je drugi ljudi koji su bili s njom na brodu i rekli joj da je sve u redu.

18315-3

Prst je, srećom, još bio tu, a Melisa je čak odlučila da ne ide u udaljenu bolnicu, već je ostavila prst da sam zaraste. E, taj potez umalo da je skupo košta, jer se rana inficirala pa joj je bila potrebna intervencija da bi se rana očistila i isprala. A snimanjem rendgenom je utvrđeno da je prst polomljen.

Melisa se sama opametila i savjetuje sve kojima tako nešto padne na pamet da to jednostavno ne rade.

 

Ne propustite