POTPUNO BESPLATNO: Ovako uklonite ogrebotine sa svog auta za samo nekoliko sekundi

Praktična žena
POTPUNO BESPLATNO: Ovako uklonite ogrebotine sa svog auta za samo nekoliko sekundi
.

Ogrebotine na automobilu sigurno su najneugodnije iznenađenje za svakog vozača.

Duboke ogrebotine od ključa ili drugih oštrih predmeta narušavaju izgled svakog vozila, ali za to zapravo postoji jednostavnije rješenje, a evo i kako.

Očistite ogrebotinu

o

Naprskajte vodom i sapunom površinu i prebrišite krpom. Ovo će ukloniti bilo kakvu prljavštinu i pomoći će vam da pronađete ogrebotinu. Ako se čini da je ogrebotina nestala, onda znači da je ogreban samo lak. Budite sigurni da ste uklonili sve ostatke na krpi, kako ne biste ogrebali auto.
Označite predio

o1

Zalijepite traku ispod i iznad ogrebotine kako biste lakše znali gdje je. Isjecite traku i po dužini, kako biste znali gdje se ogrebotina završava.
Dubina

o2

Proverite koliko je duboka ogrebotina koristeći nokte. Ako je plitka, onda će vam biti dovoljna šmirgla.

 Voda i sapun

Naprskajte vodu pomješanu sa sapunom na ogrebotinu. Urolajte šmirglu oko sunđera. Samo se postarajte da ne koristite šmirglu previše jako.
Šmirglanje

Počnite od dna ka vrhu. Površinski dio je vrlo debeo, ali će biti dovoljno oko 15 sekundi šmirglanja.
Brisanje

Sada prebrišite krpom kako biste vidjeli da li je ogrebotina nestala. Ako nije, ponovite proces doki ne postane potpuno nevidljiva.

Razdvajanje

Sada možete da izvadite šmirglu iz sunđera i da nastavite da šmirglate lagano.
Oprezno šmirglanje

o4

Skoncentrišite se na najdublji dio ogrebotine.
Skidanje trake

Kada je ogrebotina skoro potpuno nestala, možete primijetiti da je dio automobila postao maglovit. Ne brinite! Jednostavno pomjerite trake za par centimetara dalje.
Uklanjanje vidljivih ivica

Koristeći šmirglu, nježno išmirglajte predeo kod ivica ove mutne mrlje. Nastavite da šmirglate kružnim pokretima kako bi ivice nestale. Naprskajte predio vodom i sapunom dok ogrebotina ne nestane.
Poliranje

Ogrebotina je nestala, ali predio nije sjajan. Ovo je normalno i može se lako popraviti. Potrebno vam je specijalno sredstvo za uklanjanje ogrebotina i tragova. Naprskajte predio i ostavite da se osuši. Nanesite ga kružnim pokretima i pređite malo izvan predjela koji je zamagljen. Kada mrlja nestane, obrišite predio krpom.
Vosak

o7

Posljednji korak je premazivanje voskom. Nanesite ga kružnim pokretima, ostavite da odstoji minut i obrišite suhom krpom.
Gotovo!

o9

Ogrebotina je nestala i vaša kola izgledaju kao nova!

Ne propustite