Diznijevim princezama nedostaje OVAJ DIO TIJELA: Svaka čast čovjeku koji je OVO primijetio, da li ste vi?

Zanimljivosti
Diznijevim princezama nedostaje OVAJ DIO TIJELA: Svaka čast čovjeku koji je OVO primijetio, da li ste vi?
.

Diznijevi crtani filmovi već su decenijama na glasu zbog svog izražajnog i realističnog stila animacije. Ipak, sve Diznijeve princeze imaju jedan veoma zanimljiv anatomski nedostatak.

 

When your team is on point. ???????????? #SB52 #TheBigGame

A post shared by Disney Princess (@thedisneyprincesses) on

Nije potpuno jasno zašto su se Diznijevi animatori odlučili na ovakav potez. U pojedinim animiranim filmovima imamo glavne junake sa manje prstiju kako bi se pojednostavila komplikovana animacija ruku. Kako se navodi, crtačima i animatorima je najteže realistično predstaviti upravo ruke. Ipak, na koji način to objašnjava nedostatak noktiju - nikome nije jasno!

Možda se i ne radi o pojednostavljivanju, nego o svjesnom stilskom izboru dizajna crtanih likova.

Jedna od pretpostavki je i da je ovo način Diznijevih animatora da naglase vizuelnu razliku između dobrih i loših likova. Prema toj teoriji, likovi s noktima su opasniji. Međutim, ta teorija ne može biti tačns jer su već pronađeni primjeri Diznijevih likova, i dobrih i zlih, koji u jednoj sceni imaju nacrtane nokte, a u drugoj  ne. Kao primjer ističu se princeza Jasmina iz Aladina i zli Gaston iz Lepotice i zvijeri.

Već je poznato da mnogi likovi iz Diznijevih animiranih filmova imaju manje prstiju ili nose rukavice jer to ubrzava kompleksan proces crtanja i animiranja ruku, no kako u slučaju njihovih noktiju nema nikakvog pravila pojavljivanja, razlog za ovu bizarnu pojavu i dalje ostaje obavijen velom misterije.

 

Ne propustite