SRBIJA: Nakon poplava ljudima uništene kuće, ostali bez stoke, odsječeni od svijeta!

Region
SRBIJA: Nakon poplava ljudima uništene kuće, ostali bez stoke, odsječeni od svijeta!
.

SRBIJA - Predhodnih dana stanovnike opštine Petrovac na Mlavi zadesila je prava životna drama, pojedina domaćinstva u selima Lopušnik, Oreškovica, Krvije, Tabanovac, Veliko i Malo Laole su poplavljena, a na teritoriji ove opštine proglašena je vanredna situacija.


s

Samo dan nakon što je pukla brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, mještani raščišćavaju ono što je voda nanijela, izbacuju stvari i smeće iz kuća. 
s1

U kućama koje su poplavljene uništen je namještaj, bijela tehnika, pojedinim mještanima je propalo sve što su držali u pomoćnim prostorijama, nekima i automobili, a nekima čak i životinje koje su gajili nisu preživjele.

s2

Bujice su odnijele i pojedine lokalne puteve, pa su mještani pojedinih sela odsječeni od svijeta. 

s3

Žitelje je danas obišao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji im je poručio da će im država dati sve što ima na raspolaganju kako bi im se život što pre vratio u normalne tokove.

s5

Naveo je da će od ponjedeljka Komisije da vrše procjenu štete, a da će se kasnije sa Kancelarijom za javna ulaganja napraviti program i odrediti visina sredstava koja je potrebna za sanaciju.

s6

"Donećemo sušilice, cisterne za vodu, kamionie za čišćenje...Predsedniku opštine sam rekao kako da organizuje Komisije da rade na terenu, da dođemo do svakog čoveka. To što ja danas nisam bio u svakoj kući ne znači da ljudi ne mogu da prijave štetu", rekao je ministar.

 

Ne propustite