Oni su prava napast za Ijude: Evo kako liječiti HEMOROIDE PRIRODNIM PUTEM

Zdrav život
Oni su prava napast za Ijude: Evo kako liječiti HEMOROIDE PRIRODNIM PUTEM
.

Nastank hemoroida pogoduje dugo sjedenje, te se zbog njih borimo sa brojnim neugodnim popratnim simptomima, no najvažnije je da se oni mogu ublažiti prirodnim pripravcima ljekovitih biljaka.

h2

Važno je da znate šta su hemoroidi. Dakle, ehmoroidi su proširene vene zadnjeg crijeva smještene u najnižem dijelu rektuma, anusu. Hemoroidi mogu biti vanjski i unutarnji. Unutarnji hemoroidi su smješteni duboko u sluznici rektuma te se ne mogu vidjeti ni osjetiti dok se vanjski hemoroidi najčešće otkriju zbog prisutnosti krvi, svrbeža i boli. Uz to se javlja osjetljivost ili bol prilikom pražnjenja crijeva, sluzav analni iscjedak i bolna kvržica u blizini anusa. Na razvoj hemoroida utječu nasljedni faktori, kronična opstipacija, proljev, dugotrajno sjedenje, trudnoća i starenje.

h1

Oni su mekani i bezbolni sve dok se ne upale. U mnogo slucajeva bolest nastaje pogrešnim nacinom življenja i lošom ishranom.

h3

Bolest se u pocetku prepoznaje nesnosnim svrbežom u predjelu anusa. Vrlo česta popračeno je krvarenjem što se javlja na kraju nužde. Razlikujemo lakši i teži oblik oboljenja a time i primjereno lijecenje lijekovitim biljem.

Liječenje:

Za početak se preporučuje izbacivanje namirnica životinjskog porijekla iz upotrebe, nabavite lijekovito bilje za čišćenje crijeva i povećajte fizičku aktivnost.

Čaj:

h7
1 lakši i teži oblik lijeci se isparavanjem nad jakim cajem od bršljanova lišca i pera (zelenih) crvenoga luka. Isparavati svako jutro i vece po 1/2 sata. Istim cajem potrebno je ispirati se poslije svake izvršene nužde

40 g stabljike zlatice s kamena

40 g cvijetova i listova petrovca velikog

40 g hrastove kore (donje bijele)

40 g listova i cvijetova vreska – plavoga cvijeta

20 g listova bršljana

20 g stabljike ive trave

Trave usitniti i smješati. U 1 litru prokljucale vode staviti 10 g mješavine. kuhati poklopljeno 1 minut i ohladiti poklopljeno. Hladan caj preliti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dcl prije i 1/2 dcl poslije jela. Nakon napitaka prije jela, uzima se srednja kasika meda, a poslije napitaka nakon jela, uzima se srednja kasika rafiniranog ili filtriranug maslinovog ulja. Poslije napitaka koji se uzimaju izmedju jela, ne uzima se ništa. Hranu pripremati na obicnom biljnom ulju, jako raskuhati (sa što više raskuhanoga zelja), ne zapržavati – ulje se uliva u vodu u kojoj se kuha hrana. Kao u lijecenju drugih bolesti probavnih organa, zabranjeno je pušiti cigarete, piti alkohol, jesti zapržena jela, konzervirane preradjevine, govedinu, sve vrste pecenja, vece kolicine slatkiša te vršiti naporan rad. Bolest se lijeci 30 dana.

Sastav čaja:

gg

50 g stabljike zlatice s kamena

50 g petrovca velikog

50 g hrastove kore (donje bijele)

40 g vrbove kore

30 g stabljike vrijeska

30 g stabljike ive trave

20 g listova kadulje

20 g korijena idjirota

20 g cvijetova gloga

20 g cvijetova cmoga trna

Postupak lijecenja i pripreme caja isti je kao i kod lakšeg oblika bolesti. Pije se, takodje, po istim uputstvima. Lijecenje traje otprilike 55 dana. Posebno naglašavamo da je kod težeg oblika bolesti zabranjeno pušiti cigarete i piti alkohol .

Za lijecenje se pokazala izuzetno dobra i biljka Hamamelis Virginijana, ali se tesko moze nabaviti.

Mast za lijecenje hemoroida:

h

10 g ekstrakta od lišca i kore leske,
10 g lanolina,
25 g masti od pupova topole – crna topola.

Novi.ba

Ne propustite