IZA BRENDA "MISS S DESIGN" STOJE SESTRE KREATIVCI: Naš dizajn je za dame koje žele dati poseban pečat svome stilu (FOTO)

Praktična žena
IZA BRENDA "MISS S DESIGN" STOJE SESTRE KREATIVCI: Naš dizajn je za dame koje žele dati poseban pečat svome stilu (FOTO)
.

Malo je djevojaka koje nisu čule za torbe Miss S Design, a iza kojih se kriju sestre Snežana i Suzana.

Kako su nam i same kazale, u posao proizvodnje unikatnih torbi ušle su sasvim slučajno, a danas imaju prepoznatljiv i veoma popularan brend. Jučer su predstavile i novu kolekciju inspirisanu ženama koje se ne boje pokazati odvažan stav i stil noseći torbe sa potpisom Miss S Design.

30167828-1624977170952738-7499399292602066112-o

Sa sestrama smo razgovarali o samim počecima ovog biznisa, kako su došle na ideju, ali i o inspiraciji za modele torbica.

Intervju pročitajte u nastavku:

 

Novi.ba: Za početak, možete li nam reći kako je nastala ideja da započnete posao proizvodnje unikatnih torbi? Kako su se stomatolog i ekolog našli u modnim vodama?

Suzana: Ideja se rodila još u studentskim danima kada smo zbog nemogućnosti pronalaska odgovarajuće torbe za sebe uspjele da uvjerimo našu majku da nam sašije prvu torbu.

Bile smo prezadovoljne njenim izgledom i poželjele smo da je imamo u svim bojama. Torbice su se svidjele našim drugaricama i odlučile smo da ih plasiramo na Facebook profil.

Nismo očekivale da će naići na takav odjek i tako je sve počelo. Šivanje, krojenje i dizajniranje nije naša struka, ali odlično smo se snašle u svijetu mode i kreativnosti. Iza nas je nepunih sedam godina kreativnog rada i slobodno možemo reći da smo postale brend koji je prepoznatljiv na bh. modnoj sceni, a i šire.  

 

Novi.ba: Ne možemo odoljeti, a da vam ne postavimo ono često postavljano pitanje - zašto ime "Miss S Design" kao naziv vašeg branda?

Snežana: Za ime Miss S Design smo se odlučile jer sestre: Suzana- Snežana-Stijakovic ( sve je u znaku S ). Naš dizajn je za dame koje žele dati poseban pečat svome stilu. 

 

Novi.ba: Po čemu su vaše torbe specifične i prepoznatljive? Postoji li neki model koji vam je ostao u sjećanju po nečemu posebnom? 

Snežana: Ono što naš brend izdvaja od ostalih na modnoj bh. sceni jeste vrhunski kvalitet, dizajn kao i pristupačne cijene. Svaki model je rađen sa mnogo ljubavi i strpljenja. Svaka moderna žena trebala bi u svojoj kolekciji da ima najmanje jednu torbu sa potpisom Miss S Design. Naš trenutni favorit je torba koju smo predstavili za kolekciju proljeće/ljeto 2018. "Lara bag".

Torba koja se uvijek izdvaja definitivno je jednostavna  ‘clutch’ torba sa kojom je i počela naša priča. 

12185158-861319593985170-2814263161872390882-o

Novi.ba: Koliko vam je vremena potrebno za izradu jedne torbe? Kakvog kupca imate u mislima kada kreirate torbe?

Suzana: Izrada traje nekoliko dana, jer se sve radi sa velikom preciznošću. Ništa ne prepuštamo slučaju.    

 

Novi.ba: Vjerujemo kako svaka vaša torbica ima svoju priču, koja vam je najdraža priča? 

Snežana: Svaka je priča za sebe i svaka je draga. Zaista je teško izdvojiti neku od njih.     

30806248-1624989747618147-5900394591030088144-o-1                    

Novi.ba: Da li je u našoj zemlji teško uspjeti kao dizajner torbi?

Suzana: S obzirom na to da živimo u ekonomski siromašnoj zemlji gdje modna umjetnost gotovo odumire, vrlo je teško. Ali uz mnogo truda, ljubavi i povjerenja naših divnih dama koje su nam vjetar u leđa, mi trajemo i prepoznatljive smo.  

Novi.ba: Za kraj, možete li nam otkriti vaše planove za budućnost ovog branda?

Snežana: Planova je mnogo. Zbog sve većeg interesovanja za naše torbe, registrovale smo svoju djelatnost i uskoro će se naše torbe naći u buticima širom BiH

 

 

 

Ne propustite