SVI PRAVITE OVE GREŠKE KAD SE BRIJETE, JAVLJA SE BOLNA IRITACIJA ILI SVRBEŽ: Pratite ove zlatne savjete za depilaciju osjetljive kože

Praktična žena
SVI PRAVITE OVE GREŠKE KAD SE BRIJETE, JAVLJA SE BOLNA IRITACIJA ILI SVRBEŽ: Pratite ove zlatne savjete za depilaciju osjetljive kože
.

Ako imate osjetljivu kožu, sigurno vam je depilacija jedna od najgorih stvari koje trebate obaviti. Sunce pogoršava stanje, možda će vam savjeti koje pročitate u tekstu pomoći... Sigurno vrijedi probati!

Osjetljiva koža lako postaje crvena ako dođe u dodir s nekim intenzivnijim kozmetičkim proizvodom. Stvar postaje još gora ako se izlažete suncu. Važno je da znate kako depilacija zdrave i otporne kože može od nje učiniti osjetljivu kožu. Osim načina depilacije, postoji još mnogo stvari koje trebate imati  na umu.

Depilacija kod osjetljive kože donosi bolne upale, urasle dlačice i veliku sklonost upalama.

Prvo operite kosu i tijelo

Pričekajte do kraja tuširanja i onda krenite u akciju s britvicom. Kraj tuširanja osigurava vašoj koži i folikuli dlake da omekšaju, što automatski dovodi do kvalitetnijeg i produktivnijeg brijanja.

zena-tusiranje
Uvijek koristite gel za brijanje

Da, sve smo mi ponekada malo lijene i radije uzmemo prvu stvar koja nam padne pod ruke, poput sapuna ili šampona za kosu ili tijelo. Ali imajte uvijek na dohvat ruke gel za brijanje koji je idealan za osjetljivu kožu i smanjuje neugodnosti kod depiliranja.

tus

Depilirajte se u obrnutom smjeru

Nekako je uvriježeno mišljenje da brijanje nogu kreće od gležnjeva prema koljenima, ali pokušajte u obrnutom smjeru. Počevši od gležnjeva i brijanjem u suprotnom smjeru od rasta dlake, povećavate mogućnost iritacije te dodatnih komplikacija i neželjenih tačkica.


Koristite mlaku vodu

Vrući tuš je ugodan, ali nije dobar za brijanje jer u kombinaciji s brijanjem uklanja vlagu iz vaše kože. Umjesto toga, koristite mlaku vodu, a sve finiširajte mlazom hladne vode koji će pomoći kod problema urastanja dlačica.

tus

Depilirajte se navečer

Ukoliko ćete kožu depilirati navečer, ona će imati više vremena da se vrati u normalno stanje. Naime, dok se depilirate uklanjate mrtvi sloj kože, dok novi sloj ostaje izložen. Ovaj sloj je puno osjetljiviji od mrtvog sloja kože, a depiliranje će i otvoriti pore. Uzimajući u obzir ove faktore, ako vaša koža još uz sve to dođe u doticaj s prašinom, sapunom, deterdžentom i drugim kemikalijama, doći će do reakcija kao što su crvenilo, svrbež ili prištići. Također, osjetljiva koža je sklona infekcijama. Depiliranje prije spavanja je jedan od najboljih načina da osjetljivu kožu ne učinite osjetljivijom. Koža neće doći u dodir s već navedenim elementima koji mogu samo pogoršati stanje.

aid5951-v4-728px-shave-your-legs-step-18-version-5

Nemojte držati britvicu na kadi ili u tuš kabini

Nakon što osušite sebe, osušite i svoju britvicu te je pospremite na suho i hladno mjesto. Ako je držite u vlažnom okruženju, riskirate pojavu bakterija i hrđe.

aid5951-v4-728px-shave-your-legs-step-2-version-6
Češće mijenjate britvice

Čim primijetite da je postala tupa – vrijeme je za novu. To se najčešće događa nakon pet korištenja, a nastavljanje korištenja tupe britvice dovodi do crvenila i, u ekstremnim slučajevima, upala koje uzrokuju bakterije koje se nalaze u staroj britvici.

aid5951-v4-728px-shave-your-legs-step-6-version-6

Električni brijač

Možete se odlučiti za električni brijač za osjetljivu kožu. Odaberite vodootporan kako biste bili sigurni tijekom upotrebe u kupaonici. Uzmite bežični kako biste imali više mobilnosti, što će olakšati korištenje. Postoji zaista velik izbor električnih brijača, a na vama je da odaberete onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

aid5951-v4-728px-shave-your-legs-step-1-version-6

Hidratizirajte kožu odmah nakon brijanja

Koristite losione ili maslace za tijelo koji ne sadrže alkohol i dobro nahranite svoju kožu. Osim što ćete spriječiti neugodno crvenilo i svrbež od iritacije izazvane britvicom, hidratacijom dodatno sprečavate i urastanje dlačica.

v4-728px-shave-your-legs-step-3-version-6

Napravite piling kože

Da bi olakšali postupak brijanja, morate ukloniti mrtve stanice kože. Možete napraviti piling kod kuće s prirodnim preparatima koje možete naći u kuhinji. Budite nježni i radite piling kružnim pokretima. To će ukloniti mrtve stanice kože i pomoći uraslim dlačicama da dođu do površine. Nakon pilinga operite kožu toplom vodom i osušite ručnikom. Sada je vaša koža spremna za brijanje. Nakon brijanja kožu operite toplom vodom i nanesite hidratantni losion. Nemojte koristiti sapun barem 12 sati nakon depiliranja kako kožu ne biste dodatno iritirali.

aid5951-v4-728px-shave-your-legs-step-15-version-5

Ne propustite