Iznenadite svoje dame sa fantastičnim martovskim putovanjima zahvaljujući Biss Tours agenciji!

Kiosk
Iznenadite svoje dame sa fantastičnim martovskim putovanjima zahvaljujući  Biss Tours agenciji!
-

Deset ideja za proljetna putovanja - alternativne i sve popularnije destinacije!

Kada je riječ o putovanjima, jedan od najrelevantnijih izvora sjajnih informacija svakako je Biss Tours agencija. S obzirom na to da boljeg vremena od ovog trenutnog za putovanja nema, zavirili smo na  njihove liste najboljih, te vam donosimo 10 ideja za kratka ili duža putovanja.  Popularnost ovih destinacija konstantno raste, stoga iskoristite nadolazeće proljeće za posjet barem jednom od gradova s ove liste. 

27267552-572113143133918-2088211581-o

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste. Beč je uređen i uredan grad, gdje je svaka fasada čista i svaki ukras na svom mjestu. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, Burgteatar, Univerzitet… Hofburg je palata iz koje su moćni Habzburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela Svijeta, a danas je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Štefansplaca i Štefansdoma – gotičke katedrale Svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: sacher torte, wiener melange kafu, bečku šniclu…

bec-01

U srcu ove legendarne regije nalazi se ‘Serenissima’ odnosno najsjajnija Republika s karakterističnim mostovima koji se pružaju preko kanala kojima lagano plove gondole, svojim spomenicima, karnevalom, trgovima, uskim ulicama i tihim vodama. Venecija je zapravo skupina fascinantnih otočića, gdje umjetnost i istorija kombinuju stare zanate i ljepotu mora. Venecija je elegantna, dragocjena, neponovljiva, zabavna i romantična. To je dragulj u talijanskom turističkom krajoliku gdje su crkve, građevine, stari mostovi, spomenici i trgovi dokaz umjetničke i kulturne živosti koja obilježava bogatu istoriju ovoga grada…

venecija-verona

Paralija je ljetovalište u Grčkoj. Nalazi se 4 kilometra od mjesta Katerini u podnožju planine Olimp. Ima pjaščanu plažu dugu oko 3 kilometra koja se proteže sve do susjednog mjesta Olimpic beach. Paralija je u posljednje vrijeme jako popularna turistička destinacija. Za one koji žele vidjeti drugu grčku prijestolnicu Solun – od Paralija će u ugodnoj vožnji bogatim grčkim arhipelagom biti za samo jedan sat. Solun je drugi po veličini grad u Grčkoj. Grad poznat po mnogobrojnim spomenicima i zgradama iz bizantskog i otomanskog razdoblja ( Bijela kula, Aristotelov trg, Trg Aleksandra Makedonskog, Rimska kupatila, Turska kupatila, Galerijev slavoluk, Rotunda-najstarija zgrada u središtu Soluna, Trg Aya Sofija, Hipodrom ) i još mnogo toga… Jedinstvena prilika da osjetite ljepotu Egeja i da se upoznate sa bogatim kulturnim naslijeđem drevne Grčke.

solun

Krenite na putovanje kroz srce Evrope – kroz stari dio Bohemije do zlatnog Praga. Uživajte i tradicijama i raznolikostima ovoga grada. Stavite šlag na Sacher tortu u Beču i zaokružite cjelinu nezaboravnog putovanja!

prag

Milano je prijestolnica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Kao modni centar privlačan je za kupovinu – tu su Armani, Versace, Prada, Gucci, Dolce & Gabbana i brojni drugi svjetski poznati dizajneri. Grad je isto tako i svjetska prijestolnica namještaja i kućnih potrepština. Posjetite Milano – najveći modni centar Evrope! Uživajte u prelijepim trgovima, živopisnim restoranima i prelijepim radnjama visoke mode!

milano

Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći ui predstavlja njen kulturni, historijski i ekonomski centar. Sa blizu 14. miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svijetu po broju stanovnika u gradskom području. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom historijskom dijelu, čija se verćina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-voj listio svjetske baštnine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom na svijetu. Na početku donosimo riječi čuvenog Alphonse de Lamartine koji je rekao: „Ukoliko bi imali prava na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu“.

istanbul-1261194-1280

Toskana je regija u središnjoj Italiji. Graniči s regijama Lacio (na jugu), Umbrija (na istoku), Emilia-Romagna i Ligurija (na sjeveru), dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more. Toskana slovi kao jedan od najljepših dijelova Italije, a ima i oko 120 zaštićenih područja prirode. Poznata turistička odredišta u Toskani su Firenca, Pisa, Lucca, Cortona, Maremma (u pokrajini Grosseto), Crete Senesi, Lunigiana, Garfagnana i Siena. Evo ukazala se prilika da upoznate prelijepu Toscanu sa nama..

toskana

Predivna Bratislava grad je odlične hrane, veselih ljudi, vrhunskih atrakcija i bogate povijesti. Ako ste ljubitelj dobrog piva, odlične ulične hrane, parkova i kipova, Bratislava bi vam mogla postati omiljena destinacija. Bratislava je glavni i najveći grad Slovačke te sjedište Bratislavske pokrajine, a broji oko 460.000 stanovnika. Granice grada gotovo dosežu državne granice sa Austrijom (4 km) i Mađarskom (13 km). Bratislava je od Beča udaljena samo 60 km, i to su 2 najbliža glavna grada u Europi. Bratislavu često nazivaju i Partyslava budući da je najpoznatija po svom noćnom životu, te brojnim ugostiteljskim objektima koji garantiraju dobru zabavu, stoga i ne čudi da je to jedna od najposjećenijih destinacija za dobar provod.

bratislava-1768975-640

Dalmatinski turistički biser, jednan od najpoznatijih turističkih centara Dalmacije, smješten na malom brežuljkastom ostrvu, koji je danas s kopnom povezan prirodnim mostom, između dvije uvale, 25 km od Šibenika i 60 km od Splita. Okružen sa sedam otočića, Primošten je poseban dar prirode koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ono što škrta priroda nije dala, vrijedni ljudi sami su stvorili i učinili Primošten jednim od najprivlačnijih odredišta na Jadranu. Kamene kuće, crkve i uske kale savršen su sklad prošlosti i sadašnjosti. Provedite nezaboravan vikend u hotelu Zora, okruženom stjenovitim i šljunčanim plažama duž kojih se, u gustoj borovoj šumi, proteže 800m dugo popločano šetalište. Upravo odavde pruža se prelijep pogled na stari dio grada.

primosten-1585548-640

Dubrovnik je jedna od najatraktivnijih i najpoznatijih turističkih destinacija na Sredozemlju. Upisan je u UNESCO-v popis svjetske baštine. Ovaj grad je u isto vrijeme grad muzej i živa pozornica, idealan spoj historije i savremenosti. Svaki dio jadranskog bisera, kako ga nazivaju posjeduje svoju vrijednost. Njegove mnogobrojne crkve i drugi sakralni objekti, gradske zidine, tvrđave, muzeji svojom iznimnom historijskom vrijednosti očaravaju svakog posjetitelja. Dolazak u Dubrovnik znači i uživanje u plavetnilu mora i neba, jedinstvenim zalascima sunca, te u prirodnim znamenitostima ovog kraja…

dubrovnik-city-2236067-640

 

Ne propustite