NIJE REDOVNO JELA I IZBJEGAVALA JE DORUČKOVATI: Ljekari zanijemili kada su ovo pronašli u njenom tijelu

Čudne priče
NIJE REDOVNO JELA I IZBJEGAVALA JE DORUČKOVATI: Ljekari zanijemili kada su ovo pronašli u njenom tijelu
.

Ova žena morala je da ide na hitnu operaciju, pri čemu se ljekari iz njenog tijela uklonili 200 kamenja.

Bili su različite veličine, a najviše ih je bilo u jetri, kao i u žučnoj kesi.

Cijela operacija je trajala oko sedam sati, a kako ljekari navode, svo ovo kamenje nastalo je zato što žena nije redovno doručkovala, odnosno izbjegavala je doručak, ali je kasnije konzumirala isključivo nezdravu hranu.

kamen

Nije doručkovala deset godina 

Žena po imenu Čen sve ove godine uzimala je samo ostatke hrane, i nikada nije vodila računa o ishrani. 

Sve je počelo tako što je prije više od 10 godina osjetila bolove u stomaku. Već tada ju je doktor savjetovao da se operiše, ali ona nije željela da ide "pod nož".

Kada je bol postao nepodnošljiv morala je na operacioni stol. 

Doktor Hojan Huvej, koji je izvršio operaciju, naglašava da dugi periodi bez hrane stvaraju uslove za nastanak kamena u žučnoj kesi. Bez stimulacije koju vrši hrani, ne stvara se dovoljno razblažujućih žučnih kiselina koje održavaju holesterol u razblaženom stanju, kada nije sposoban da stvara kamen. 

dorucak

Zašto je doručak toliko važan? 

Da li i pored toliko prijedloga i recepata za brz i zdrav doručak preskačete ovaj obrok pod izgovorom da ujutru nemate vremena za pripremu hrane i pet minuta da je na miru pojedete?

vima je već dobro poznato da je doručak najvažniji obrok u toku dana koji će vas razbuditi, dati vam energiju za dan koji je pred vama i stabilizuje rad metabolizma.

Koliko god izgovora da nađemo, stručnjaci su uvijek tu da raznim istraživanjima potvrde ovu teoriju, a mi vas podsjećamo na najvažnije prednosti doručka.

Imat ćete više energije

Poslije spavanja organizmu je potrebna energija koju možemo dobiti samo iz kvalitetno odabranih namirnica. Čak i ako ste od onih kojima ne prija jutarnji obrok, popijte čašu svježe cijeđenog soka i nakon kratkog vremena organizam će sam registrovati glad. Doručak, a ne kafa jeste taj koji će vas razbuditi i pripremiti za dan. Ako nemate mnogo vremena pojedite musli sa koštuničavim voćem ili pripremite sendvič od raženog hljeba sa salatom i sirom.

Smršat ćete

Svaki nutricionista savjetuje obavezno doručkovanje na putu ka vitkoj liniji. Tako smanjujete šanse da pri napadu gladi uzmete bilo šta što vam se nađe pri ruci da vas zasiti. Iako se čini da ne postoji direktna veza između doručka i mršanja, mnoge studije su pokazale da su ljudi koji redovno doručkuju manje skloni gojenju. Kada je tijelo gladno, ono sporije sagorijeva kalorije kako bi sačuvalo energiju, a jedenje poslije spavanja osigurava efikasnije i brže sagorijevanje kalorija tokom čitavog dana.
Bićete zdraviji

Ako preskačete najvažniji obrok, organizmu uskraćujete nutrijente koji se brinu za njegov normalan rad. Zbog nedostatka hranljivih materija organizam “skladišti” kalorije kako bi se pripremio za sledeće izgladnjivanje, a sve ovo usporava metabolizam što dovodi do slabog varenja, niza poremećaja i bolesti.

Više koncentracije

Svaki obrok, a naročito žitarice, hrani i vaš mozak i tako poboljšava koncentraciju i pamćenje. Međutim, prekomjeran unos kalorija ujutru može vas učiniti tromim i dekoncentrisanim pa doktori smatraju da je optimalan unos između 350 i 500 kalorija za doručak.

Spriječit ćete prejedanje

Osim što će vas trenutno zasiti, doručak će spriječiti prejedanje i bespotrebne međuobroke u toku dana. Ako jedete svaki dan u isto vrijeme, tijelo će se navići na raspored i osjetićete glad samo kada dođe vrijeme planiranom obroku.

Niži nivo lošeg holesterola

Redovnim doručkovanjem žitarica smanjuje se nivo lošeg holesterola u krvi koji uzrokuje začepljenje krvnih sudova i srčani udar. Konzumiranjem manjih količina namirnica životinjskog porijekla, više cerealija i povrća organizam će nesmetano vršiti svoje funkcije, piše wanabemagazin.com. 

 

 

Ne propustite