DOKTORI VAM OVO NIKADA NEĆE OTKRITI: Evo kako da brzo snizite visok krvni pritisak BEZ LIJEKOVA!

Zdrav život
DOKTORI VAM OVO NIKADA NEĆE OTKRITI: Evo kako da brzo snizite visok krvni pritisak BEZ LIJEKOVA!
.

Poznato je kako visok krvni pritisak nije bezazlen, te da dovodi do srčanog oboljenja i srčanog udara.

U nastavku pogledajte nekoliko prirodnih rješenja kako da smanjite vaš krvni pritisak.

Limunov sok – Bogat je vitaminom C, opušta krvne žile, reguliše krvni pritisak,pored toga limun ima antikancerogeno dejstvo, ubija ćelije raka te jača imuni sistem. Jedan limun u vodu i pijte po jendu čašu ujutru na prazan želudac, i to činite svako jutro.

Bijeli luk je veoma zdrav,to je namjernica koja regulišu krvni pritisak i visok nivo holesterola u krvi. Sve što trebate uraditi jeste uzimati 2 čehna dnevno. Ali trebate znati da bijeli luk ne prepručuje osobama koje imaju probleme sa crijevima, zbog toga što se teško vari.

bijeli-luk

Banane su bogate vlaknima, kalijem i regulišu krvni pritisak, ovo voće možete konzumirati 1 ili 2 banane dnevno.

Čajevi

400 g heljdinog zrna i 200 g zrna ovsa (zobi) pomiješajte, te u litar vode dodajte 200 g mješavine, ostaviti na tihoj vatri a čim proključa sklonite sa šporeta i poklopite nakon samo 15 minuta procijedite i pijte tokom dana umjesto vode. Možete i koristiti glog, 5 grama usitnjenog ploda gloga kuhati 3 minuta u 1 l vode, zatim jednostavno procjedite i piti u toku dana.Korijen peršuna preliti sa 2 dl vode i kuhati 10 minuta, procijediti i nakon hlađenja piti tri puta u toku dana po kašičicu ove tečnosti.

Sirovi badem

Svakodnevnim unosom šačice sirovih badema pravi ogromnu razliku u održavanju nivoa krvnog pritiska.

bademi

Ljuta paprika

Ljuta paprika je sigurno jedno od najbržih sredstava za snižavanje krvnog pritiska, ova biljka širi krvne sudove i pomaže slobodnijem protoku krvi pa tako smanjenje krvnog pritiska I pritiska na zodove arterija. Sve što treba da uradite jeste da rastvorite jednu ili dvije čajne kašičice ljute paprike u toploj vodi dodate meda i aloa verom i dobit ćete moćan domaći lijek protiv hipertenzije.

Cvekla

Cvekla sadrži nitrat koji se jako brzo prerađuju u nitrite i absorbuju u krv, što dovodi do  stvaranja azot-oksida i utiču na smanjenje pritiska.

cvekla

Preporučuje se unos 250ml soka od cvekle dnevno, međutim može se konzumirati 100g kuhane ili svježe cvekle, imat će isti učinak, a to jeste smanjenje krvnog pritiska!

Ne propustite