GRAD PO VODOM: Izlila se rijeka, odnijela put i nekoliko kuća odsjekla o od svijeta (FOTO)

Region
GRAD PO VODOM: Izlila se rijeka, odnijela put i nekoliko kuća odsjekla o od svijeta (FOTO)
,

Rijeka Gradac izlila se kod nove brane, gdje je napravila "novo" korito, odnijela novi asfaltni put u dužini od 30 metara i više valjevskih domaćinstava "odsjekla od svijeta".

Na tom dijelu odsječenog puta se nalazi i crpna stanica valjevskog vodovoda, ali kako je rečeno za Telegraf oni su organizovali na adekvatan način, tako da problema sa radom crpne stanice nema. Zbog vode koja je odnijela dio puta nemoguće je doći do mnogih domaćinstava u tom dijelu Valjeva, a očekuje se da će lokalna samouprava brzo reagovati i da će naći odgovorajaće rješenje.

valjevo

Kako je potvrđeno u Meteorološkoj stanici, u posljednja tri dana na području Valjeva palo je čak 86 litara kiše po kvadratnom metru. Najviše padavina je bilo u protekla 24 sata, kada je palo 64, 2 litara kiše po kvadratnom metru. Padavine su prestale noćas oko dva sata posle ponoći.

 

PROČITAJTE JOŠ: 

STRAŠNO NEVRIJEME U NAŠOJ ZEMLJI Vjetar nosio kontejnere i čupao stabla: Voda blokirala ulice

Nevrijeme koje je zahvatilo Zenicu izazvalo je velike probleme u odvijanju saobraćaja, a pričinilo je i materijalnu štetu.

Kiša praćena vjetrom u Zenici je počela padati sinoć oko 21.00 čas, a nevrijeme je vrhunac dostiglo oko 2.00 časa iza ponoći, kada su jaki udari vjetra lomili grane i cijela stabla. 

Opalo lišće začepilo je odvode na saobraćajnicama, zbog čega voda nije mogla oticati, pa je u blokadi bilo nekoliko ulica, javljaju federalni mediji. 

zenica1

Jak vjetar nosio je kontejnere, ali i inventar u baštama ugostiteljskih objekata, frižidere ispred trgovina, kao i komade fasada. 

Pod udarom vjetra slomilo se jedno drvo i svojom težinom polomilo ogradu crkve u Štrosmajerovoj ulici. Tom prilikom došlo je i do obaranja kablova javne mreže, a na jednom vozilu je pričinjena materijalna šteta, prenosi Srna. 

 

PROČITAJTE JOŠ: 

DETALJI HORORA U DUBROVNIKU: Počeli su se svađati od ranog jutra, a onda je uzeo CIGLU U RUKE (VIDEO)

 

U nedjelju je u poslijepodnevnim satima u porodičnom stanu na području Montovijerne u Dubrovniku počinjen krvav zločin, kada je prema nezvaničnim informacijama , sin (34) ubio svoju  majku, a potom pobjegao sa mjesta događaja.

Prema riječima stanara, koje prenosi Slobodna Dalmacija, muškarac koji se sumnjiči za ubistvo je prije četiri godine na dva dana nestao iz svog doma, pa je za njim bila organizovana potraga.

Navodno se radi o osobi s psihičkim problemima, međutim komšije o njemu, kao i o njegovoj majci, imaju samo riječi hvale. Kažu da su živeli miran život i da su ih redovno viđali da zajedno idu u crkvu.

 

Komšije sumnjaju kako je sin nesretnu ženu usmrtio ciglom, nakon svađe koja je u kući započela još od ranog jutra.

Prema riječima komšija, dan prije nemilog događaja čula se svađa i galama iz njihovog doma, koja se, kako kažu oni, nastavila i u nedjelju od ranih jutarnjih sati.

 

STRAVIČNO: Sin ubio majku i pobjegao, u toku policijska potjera 

U Dubrovniku se dogodilo ubojstvo, piše Dubrovački dnevnik.

Na području Montovjerne, u gradskom kvartu Čokolino, dogodilo se ubojstvo. Prema neslužbenim informacijama, 34-godišnjak je ubio svoju 65-godišnju majku. Počinitelj je u bijegu.

U poslijepodnevnim satima je u obiteljskom stanu pronađeno tijelo ženske osobe u dobi od 65 godina. U tijeku je očevid nakon kojeg će biti poznato više detalja. 
 

 

Ne propustite