Dramatična ispovijest majke brutalno silovane djevojke: 'Na kraju smo mi morale otići iz grada kao zločinci'

Čudne priče
Dramatična ispovijest majke brutalno silovane djevojke: 'Na kraju smo mi morale otići iz grada kao zločinci'
.

Prema presudi, nakon što su je silovali, sva petorica ostavili su je izmrcvarenu na plaži

"Tijelo joj je bilo crno od udaraca, usne bez kože i tragovi na vratu od gušenja, rekla je majka tad 17-godišnje djevojke koju su petorica grupno silovala u Zadru u studenom 2013.", pišu 24 sata.

Te večeri našli su je kako plače na plaži i uneređena tetura pod utjecajem alkohola. Pronašla ju je prolaznica te joj pomogla vratiti se kući. Odjeća joj je bila iskidana. Njezin oslabljeni otpor skršen je fizičkom nadmoći petorice silovatelja, pripadnika zadarske varijante “zlatne mladeži”, koji su se doslovno iživljavali nad njom. Presuda protiv njih postala je pravomoćna. Petorica grupnih silovatelja tad su imala 16, 17, 18, 19 i 22 godine. Jedan je osuđen na tri godine zatvora, jedan na godinu i pol, treći je osuđen uvjetno na godinu zatvora s rokom kušnje od pet godina. Ostaloj dvojici maloljetnika Vrhovni sud potvrdio je nepravomoćne presude Županijskog suda u Zadru, odnosno pridržaj maloljetničkog zatvora, što znači da će im naknadno izreći kaznu maloljetničkog zatvora ako u tri godine počine novo kazneno djelo. Prema presudi, nakon što su je silovali, sva petorica ostavili su je izmrcvarenu na plaži.

 

"Tad gotovo da je bila manje u šoku nego danas. Kako vrijeme prolazi, shvaća koliko joj je to zapečatilo život i da mora za sve uložiti dvostruki napor kako bi se pomakla. Svaki put kad se malo digne, opet padne, a dolazak u Zadar, priče, pogledi i strah od susreta s njima, bacaju je nazad. Nažalost, znali su se sresti u gradu. Oni se prave da je ne poznaju, a tako i ona, ali rana se svaki put iznova otvori i boli", kaže majka za 24 sata. Ističe da njezina kći, koliko god izgledala ili djelovala dobro, to nije.

"Ja se njih ne bojim. Oni su uništili naš život, a ne mi njihov. A na kraju smo mi te koje smo morale otići iz grada kao zločinci. Nama je zdravlje stradalo", kaže majka za 24 sata.

Ne propustite