ŽENA KOJA JE UZNEMIRILA CIJELI SVIJET: 'Mrzim svoju tek rođenu bebu, voljela bih DA UMRE U SNU'

Čudne priče
ŽENA KOJA JE UZNEMIRILA CIJELI SVIJET: 'Mrzim svoju tek rođenu bebu, voljela bih DA UMRE U SNU'
.

Ono što nijedna majka ne bi pomislila, ona je priznala. Anonimna žena je rekla da mrzi svoje treće dijete i da potajno želi da beba umre u snu. Osjeća se krivom zbog svojih emocija i zatražila je pomoć od ostalih roditelja na internetu.


Majka je objasnila da voli svoje dvije kćerke, koje imaju osam i šest godina, ali za treće dijete, sina, nikako nema emocija. Prekasno je, kaže, shvatila da je trudna, pa nije mogla da abortira. Od tog dana osjeća mržnju prema bebi, ali nakon rođenja stvari su izmakle kontroli.

Čak se, dodaje, nadala da će doći do komplikacija u trudnoći i da će biti primorana da abortira.


Iako je post uklonjen sa "Reddita", na kome je prvobitno objavljen, anonimnoj ženi su se javile druge majke, koje je razumiju i prema svojoj djeci nakon porođaja gajile su ista osjećanja.

- I ja sam mrzila svoju bebu toliko da je nisam mogla gledati. Činilo mi se da ću osjetiti olakšanje ako umre u snu - napisala je jedna mama, koja se poslije porođaja borila s teškom postporođajnom depresijom.

Šta je to postporođajna depresija?

Njene riječi pogodile su pravo u srž: Pozdrav za sve novopečene mame, ne dajte da vas depresija pobijedi!


Postporođajna depresija problem je mnogih žena, a u drastičnim slučajevima javljaju se suicidalne misli, odsustva ljubavi prema bebi, pa i želja sa smrću djeteta, kao što je ovaj slučaj, Pri prvim znacima ovog stanja pomoć stručnjaka je neophodna.

Ne propustite