Kako da opstane veza na daljinu?

Ljubav
Kako da opstane veza na daljinu?
.

Ljubav na daljinu traži puno odricanja i prilično je zahtjevna.

Onaj ko vam kaže da je sve lako ako se dovoljno volite, vjerovatno nikada nije prošao vezu na daljinu. Ili je mislio na daljinu od nekoliko kilometara. Ako slušate iskustva ljudi koji su imali vezu na daljinu, vjerojatno će vam samo mali broj parova reći da je uspio takvu svoju situaciju dovesti do happy enda.

Najčešći problem je to što jedna ili obje strane ne mogu prihvatiti i podnijeti što nisu bliže, a izluđuje ih i to što ne mogu pronaći rješenje u nekom kratkom roku. Zbog toga svaka sitnica postaje veliki problem, često dolazi do nepovjerenja što konačno dovodi i do prekida veze. Ipak, nije sve tako crno. Ako vam je stvarno stalo da tog odnosa i želite ga održati i pretvoriti u nešto ozbiljnije, razmislite o sljedećim savjetima.

Komunicirajte što je više moguće.

U dobroj komunikaciji krije se rješenje za sve probleme. Danas je komunikacija na daljinu veoma jeftina (čak i besplatna), brza i dostupna. Možete komunicirati s dragom osobom putem Skypea,Vibera, Facebooka, WhatsAppa, Instagrama… Pa i mobilnog telefona!

Ako vam u nekom trenutku dosade moderni kanali komunikacije, odvažite se i pošaljete romantično pismo? Možda vam to na prvu zvuči smiješno, ali nešto „staro“ može zapaliti vatru u vezi.

sargtgtg

Izrazite emocije

Recite partneru koliko ga volite, želite i da vam nedostaje. Potaknite ga da i on vama kaže što osjeća prema vama ako to sam prvi ne učini. Pričajte mu sve što se događa u važem životu kako bi imao dojam da ste blizu. Na taj ćete mu način dati do znanja da želite da bude dio vašeg života unatoč tome što je kilometrima daleko.  

Ako možete sebi to priuštiti, iznenadna posjeta je pun pogodak!

Prije toga trebate, naravno, provjeriti ima li taj dan neki važan sastanak ili ide na nekakvu proslavu. Kada ste sigurne da je taj dan slobodan, odvažite se, kupite kartu i uputite se kod njega kako bi ga iznenadile na najljepši mogući način. 
 

Nemojte gubiti snagu!

Vezu na daljinu nije jednostavno održavati. Potrebna vam je velika snaga da se suočite sa svim problemima i izazovima koji su pred vama. Trebate stalno razmišljati o tome da ćete jednog dana, koji i nije toliko daleko, ponovno biti zajedno. I budite sigurne da će se to i dogoditi samo ako oboje date najbolje od sebe.

long-distance-relationship-1022495

Ne propustite