OVO JE ŽENA KOJA SE NIJE NASMIJALA 40 GODINA, a razlog za to je i više nego BIZARAN!

Čudne priče
OVO JE ŽENA KOJA SE NIJE NASMIJALA 40 GODINA,  a razlog za to je i više nego BIZARAN!
.

Tes Kristian ima 50 godina, a prije 40 godina je, kako kaže svjesno donijela veoma važnu odluku kako ne bi dobila bore. 

Odlučila je da se prestane smijati.

Rođendane, vjenčanja, krštenja, proslave, neke od najradosnijih momenata Tes je provela istog izraza lica. 

tes

Da cijela stvar bude još bizarnija, Tes se čak nije osmjehnula ni kada je rodila kćerku. 

Kaže da i te kako ima smisla za humor, ali da se dovoljno kontroliše kako ne bi izrazila svoja osjećanja.

- Svi misle da sam se podvrgla tretmanu botoksa, ali zaparvo se nisam nasmijala od malih nogu. To je tajna mog mladalačkog izgleda bez bora. Moja posvećenost se isplatila i ja sam veoma ponosna na sebe. Da, tačno je da sam sujetna i ne želim da ostarim, ali moja strategija je bolja i učinkovitija od mnogih drugih tretmana  – objasnila je gospođa Kristian. 

Čuveni holivudski doktor deramtologije Nik Lav kaže da je ova posve čudna metoda, zaista djelotvorna.

tes1

- Apsolutno se slažem da ova metoda ima efekta, ali malo ko je spreman na takvo odricanje. Bore nastaju kao posledica kontralcije mišića. Svaki put kada se nasmejete vaša koža se nabora, a što češće ponavljate neke grimase, tragovi će biti sve jači – objasnio je dr Lav.

Tes, koja radi kao kulinarski instruktor jedne velike kompanije, vjeruje da jeste, te da je donijela pravu odluku zbog koje nikada nije zažalila.

- Nisam depresivna, ja obožavam život, ali ne vidim poentu da hodam ulicom i svima pokazujem svoje emocije. Jednostavno nemam potrebu da radim tako nešto – izjavila je Tes.

tes2

Psiholog Amanda Hils kaže da je smijanje vrlo bitno za mentalno zdravlje, te da odluka da se osmijeh odbaci zauvijek i nije tako pametna.

- Kada se smijete vaše tijelo oslobađa endorfine, tzv. „hormone sreće” koji vam pomažu da se osjećate još bolje. I ne samo to, što se više smijete, to ste sretniji –  objasnila je dr Hils.

Ne propustite