Đoković kupio dva luksuzna stana na Menhetnu

Slavne ličnosti
Đoković kupio dva luksuzna stana na Menhetnu
-

Novak Đoković kupio je dva apartmana u luksuznoj zgradi na Menhetnu koju je projektovao renomirani italijanski arhitekta Renzo Piano, objavio je list "Wall Street Journal". 
Đoković je veliki poštovalac italijanskog arhitekte, čija je kompanija "RPBW" (Renzo Piano Building Workshop) projektovala još jednu zgradu u kojoj on posjeduje apartman. Đoković je kupio stan u zgradi "Eighty Seven Park" u Majami Biču koji takođe često posećuje zbog turnira.

dokovic-kupio-dva-luksuzna-stana-na-menhetnu-12
"Dopada mi se dizajn ove dve zgrade i njihova lokacija je fantastična. I Njujork i Majami se nalaze na mojoj listi putovanja svake godine i biće uzbudljivo imati mjesto na koje uvijek mogu da se vratim", rekao je Đoković.
Kada bude završena 2018. godine, zgrada "565 Broome SoHo" u Njujorku će se sastojati od dva povezana staklena tornja, sa ukupno 115 stambenih jedinica. Zgrada će se uzdizati 30 spratova iznad zemlje, a prema navodima direktorke prodaje Stejsi Špilmen, Đoković je kupio dva odvojena dvosobna stana na višim spratovima zgrade.
"565 Broome SoHo" će posjedovati zatvoren bazen sa slanom vodom, biblioteku, fitnes i spa centar, međutim, ne i teniske terene.

dokovic-kupio-dva-luksuzna-stana-na-menhetnu-7
Za perfektan izgled enterijera zadužena je francuska dizajnerska kompanija "RDAI" koja je sve odabrala za opremanje i dekorisanje stanova – od kuhinjskih ormarića od svijetlog hrasta do samostojećih kada u kupatilima.
Nije navedena tačna suma koju je teniser izdvojio za stanove od po 185 kvadratnih metara, ali je početna cijena apartmana na višim spratovima te zgrade 5,4 miliona dolara.

Ne propustite