Legendarna serija 90-ih: Sjećate li se serije Sunset Beach?

Sjećate li se
Legendarna serija 90-ih: Sjećate li se serije Sunset Beach?
Izborna 1998. godina. Napaćenom narodu dosta i izbora i političara i praznih obećanja. Gdje se god insan okrene, njihove glave vire, samo što iz frižidera ne počnu iskakati. Na televiziji imaš ona dva kanala, a isto kao da nemaš. A da insan sjedi u mraku, ne ide.

Izborna 1998. godina. Napaćenom narodu dosta i izbora i političara i praznih obećanja. Gdje se god insan okrene, njihove glave vire, samo što iz frižidera ne počnu iskakati. Na televiziji imaš ona dva kanala, a isto kao da nemaš. A da insan sjedi u mraku, ne ide.

Pritisneš jedinicu, kad ono na ekranu plavim slovima Sunset Beach. Ama da se nije i ovaj kandidovao?!

Taman da ga s merakom prebacimo, kad neka fina muzika, pa plaža, pa dvojica momaka na plaži, pa prođoše 43 minute.

 

When the moon rises early,

just as the Santa Ana winds kicks up out of nowhere,

and the sun is just dropping out of sight,

whoever you meet at the far side of the pier,

is who you're destined to be with.

meg-ben

 

Hiljadušestoosamdesettri epizode poslije:

Meg i Ben postali prvi par u seriji, a njima se pridružili i Caitlin Richards s Coleom Deschanelom. Cole je bio malo, što naš narod kaže vražićak. Spavao s Caitlin i s njenom majkom Oliviom, na kraju i jedna i druga trudne. Gregory, hladnokrvni Olivijin muž, planirao ukrasti Caitlinino dijete, te ga dati Oliviji, a reći Caitlin da joj je dijete umrlo. Caitlin i Olivia su nastradale u automobilskoj nesreći nakon koje je Caitlin izgubila dijete i u isto vrijeme saznala za Gregoryjev strašni plan te odlučila glumiti da je još uvijek trudna i na kraju posvojiti drugo dijete te ga predstaviti kao svoje.

sunset-beach1

Da, i dalje govorimo o 1998. godini. Ne, nismo ovo sanjali.

Annie Richards saznavši sa Caitlininu neplodnost, odluči joj 'nabaviti' dijete. Drogira Oliviju, ukrade njeno dijete, a kasnije joj kaže da je dijete umrlo. Nakon toga dijete proda Caitlin, koja nema pojma da je dijete Olivijino.

Sjećate se? Ali, kao u dobrim reklamama, ni to nije sve!!!

Prisjetite se Otoka terora, gdje su glavni likovi slavili Novu godinu, dok je masakrirani serijski ubica jednog po jednog ubijao. Kasnije se ispostavi da je to bio Ben. Ali, još kasnije se ispostavi da je to bio Derek, Benov zli blizanac.

Naravno, ima tu još likova i događanja. Možda se sjećate Vanesse Hart i Michaela Bournea?

sunset-beach2

Jedna od najluđih priča u seriji dogodila se na propalom vjenčanju Meg i Bena. Virginia koja je još uvijek bila zaljubljena u Michaela, ukrala je spermu od doktora Tyusa i ubacila je u Vanessu, te namjestila radnju kao da je Vanessa varala Michaela s Tyusom. Na kraju je ovaj plan propao, Vanessa i Michael se opet spetljali, a Virginia završila u umobolnici.

Ni ovoga se ne sjećate?

Sjećate li se onda kad je Sunset Beach pogodio potres i zarobio mnoge likove u ruševinama? Sjećate li se kad je Cole padao s broda sedam dana, a Olivia se kotrljala niz stepenice deset dana?

Serija je bila popularnija u svim zemljama u kojima se emitirala, nego u SAD-u. A kako se završila, eh toga se ne sjećamo. Znamo da su je fanovi godinama pokušali vratiti na male ekrane, ali bezuspješno.

Ko zna šta je bilo s Meg i Ben, Vanessom i Michaelom...

Ako se još uvijek ne sjećate, onda pogledajte galeriju. Možda vam ona osvježi pamćenje na ovu legendarnu seriju 90-ih godina.

Ne propustite