MUP RS

Lukač: Preduzimaju se sve mjere da skup u Srebrenici prođe bez problema

Objavljeno:03.07.2017 - 15:41
A A A Times Arial

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Dragan Lukač izjavio je danas da će entitetska policija preduzeti sve neophodne mjere da bi komemorativni skup u Srebrenici, 11. jula, kao i "Marš mira Sarajevo - Nezuk -Srebrenica", kroz teritoriju RS-a, koji je počeo danas, protekli bez problema.

"Svake godine MUPRS-a se sa svim svojim kapacitetima uključuje na osiguranju komemorativnog skupa u Potočarima, kao i marša koji se organizuje povodom tog skupa. U saradnji s drugim sigurnosnim agencijama preduzet ćemo sve mjere da ne dođe do narušavanja javnog reda i mira ili eventulano drugih prekršaja ili krivičnih djela", rekao je Lukač na konferenciji za novinare.

Kada je u pitanju hapšenje bivšeg zamjenika pravobranioca RS-a Mirka Stojčinovića, kazao je da Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a već duže vrijeme vodi istragu protiv te osobe i da ona ima veze sa zloupotrebom ovlaštenja.

Radi se, kaže, o predmetu “Naš dom” i AD “Građa”. Istraga, za koju očekuje da rezultira još nekim rezultatima će, naveo je Lukač, pokazati da li će još osoba biti obuhvaćeno.

Istakao je da je javni tender za nabavku novih uniformi za policiju RS-a transparentan te da će biti izabrana najbolja ponuda, nakon što se provode potrebna procedura.

Nakon sjednice proširenog kolegija ministra unutrašnjih poslova RS-a ocijenjeno je da je stanje sigurnosti u tom bh. entitetu povoljno.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA