IMAĆETE TOP LINIJU: Ove namirnice možete jesti u velikim količinama, a nećete se udebljati!

Porodica i zdravlje
IMAĆETE TOP LINIJU: Ove namirnice možete jesti u velikim količinama, a nećete se udebljati!
Ljeto je pred vratima pa sve više razmišljamo o tome kako se što brže dovesti u top formu. Pri tome se ne moramo izgladnjivati i ići na rigorozne dijete. Američka nutricionistkinja Lisa Young podsjeća kako postoji čak 12 vrsta namirnica koje možemo jesti u velikim količinama, a s linijom ćemo biti zadovoljni.

Američka nutricionistkinja dr. Lisa Young podsjeća na 12 namirnica koje možete jesti u velikim količinama, a da se pritom ne udebljate. Posrijedi je voće i povrće bez škroba.

Riječ je o voću i povrću koje je puno vode, vrlo je hranjivo, sadrži vlakna koja daju osjećaj sitosti i ima vrlo malo kalorija. Iako ne obiluje proteinima, puno je vitamina, antioksidansa i ostalih nutrijenata dobrih za zdravlje, prenosi Independent.

Dr. Young kaže da će vam nakon svakodnevnog konzumiranja sljedećih 12 namirnica organizam biti zahvalan, a i linijom ćete biti iznimno zadovoljni.

 

1. Kelj

Sadrži vrlo malo kalorija. Jedna porcija (oko 150 g) sirova kelja sadrži samo 33 kalorije, no ima gotovo tri grama proteina i oko 2,5 grama vlakna koja će vas zasititi. Usto sadrži i omega 3 zasićene kiseline, koje se uglavnom nalaze u ribi. Kelj je bogat vitaminima i folnom kiselinom.

Ne propustite