Današnji Eurosong 'skandal' nije ništa naspram onog 1986.: Ovu pjevačicu ćemo pamtiti baš po pjesmi s kojom se predstavila (VIDEO)

Sjećate li se
Današnji Eurosong 'skandal' nije ništa naspram onog 1986.: Ovu pjevačicu ćemo pamtiti baš po pjesmi s kojom se predstavila (VIDEO)
Od maminog brata, trubača Edija Radosavljevića koji je jedan od osnivača "Splitskog festivala", naslijedila je ljubav prema muzici

Doris Dragović je  estradna pjevačica koja je u bivšj Jugi imala veliku karijeru

Od maminog brata, trubača Edija Radosavljevića koji je jedan od osnivača "Splitskog festivala", naslijedila je ljubav prema muzici. U ranim osamdesetima postala je članica grupe "More", a 1986. započela je solističku karijeru. Na samom početku karijere nazirala se njezina zlatna budućnost i uspjeh te je jedan od njezinih, iz tog vremena, poznatijih singlova "Hajde da se mazimo" uvršten je na CD "Zlatne osamdesete". 

1986. je predstavljala Jugoslaviju, a 1999. godine Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije. 1986. je osvojila 11. mjesto s pjesmom "Željo moja" u Norveškoj.

Prvo njeno predstavljanje na Euroviziji mnogi smatraju "skandalom.

Naime, Doris je pred samo finale izbora napustila grupu 'More' s kojom je trebala izvesti pjesmu Slobodana Kovačević u titogradskom RTV centru. Doris je na kraju zastupala TV Zagreb s pjesmom Zrinka Tutića 'Željo moja'. 

Kako su u glasanju sudjelovale televizije svih zemalja bivše Jugoslavije, prije finala znalo se da RTV centar neće dati glas Doris, što se i dogodilo, no to nije utjecalo na njen plasman, pisao je "Svet muzike" 1986. godine. 

Dorisina pjesma smatrala se 'preslabom' za Europu te su je nazivali pjesmom 'za Splitski festival', a neki su govorili da Doris nema što tražiti na Euroviziji koja se te godine održavala u Norveškoj.

1999. je s "Marijom Magdalenom" osvojila 4. mjesto u Izraelu.

 

Ne propustite