OZBILJAN KANDIDAT ZA 'KRALJA PARKINGA' 2017. GODINE: Možete li izbrojati koliko je prekršaja napravio vlasnik ovoga Audija?

Čudne priče
OZBILJAN KANDIDAT ZA 'KRALJA PARKINGA' 2017. GODINE: Možete li izbrojati koliko je prekršaja napravio vlasnik ovoga Audija?
Zaprimivši fotografiju ovosedmičnog favorita u neslužbenom takmičenju za najgore izvedeno parkiranje, Zadarski se šaljivo zapitao trebaju li uvesti na svom portalu i službeno takmičenje 'kralja parkinga'.

Portal Zadarski.hr primio je na Uskrs fotografiju Audija uz poruku čitaoca: 'Imamo kralja parkinga za ovaj vikend'.

Zaprimivši fotografiju ovosedmičnog favorita u neslužbenom takmičenju za najgore izvedeno parkiranje, Zadarski se šaljivo zapitao trebaju li uvesti na svom portalu i službeno takmičenje 'kralja parkinga'. Pitali su se međutim kako odrediti pravila takmičenja i kojim se kriterijima voditi pri nagrađivanju.

- Je li najbolji onaj koji u jednom krivom parkiranju prekrši više saobraćajnih pravila? A šta je s umjetničkim dojmom? Recimo, parkiranje u suprotnom smjeru na pješačkom ili ispod semafora? Hoće li se honorirati odvojeno strane i hrvatski takmičari? Hoće li ih se odvajati po vrijednosti vozila? Hoće li se u konkurenciju uzeti i nepropisno parkirana vozila policije?, zapitali su se.

zadar-audi

Na kraju su zaključili da je puno dilema ispred njih te su se zahvalili čitaocu, jer je vlasnik skupog Audija na fotografiji odličan primjer tih dilema.

Naime, parkirao je na pješačkom prijelazu jednosmjerne ulice i to još u zavoju ispred osnovne škole i univerziteta, tačno pored znaka za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Ni četiri žmigavca nije uključio.

Zadarski ga je stoga okrunio kraljem parkinga.

Ne propustite