Film "Munje" svi smo obožavali, ali da nije bilo NJEGA on nikada ne bi bio snimljen! (VIDEO)

Sjećate li se
Film "Munje" svi smo obožavali, ali da nije bilo NJEGA on nikada ne bi bio snimljen! (VIDEO)
Prije nešto više od 15 godina, kino sale punio je film "Munje".

Prije nešto više od 15 godina, kino sale punio je film "Munje". 

Replike iz ovog filma i danas pamtimo,  a glumci koji su igrali  genijalne likove ušli su u legendu. 

U jednom intervjuu Raša Andrić i Srđa Anđelić Mjehur otkrili su kako su uopšte došli na ideju da naprave ovaj film. 

"Scenario Munja pravili smo kao niz skečeva za jednu novogodišnju emisiju. Između skečeva trebalo je da idu muzički spotovi. Iz nekog razloga, ko bi se sad tačno setio, projekat je propao. Nekoliko godina kasnije Mjehur je došao da ideju da od novogodišnje emisije koju nismo snimili napravimo film." - rekao je Raša Andrić. 

"Nudili smo to okolo. Nudili smo ga lagano. Malo odustanemo, pa se posle četiri meseca opet setimo. Išli smo po advertajzing agencijama da tražimo novac za projekat. Manje-više, uglavnom su nas ložili. Ništa se nije dešavalo. Onda je došao neki novembar, bilo je baš muljavo vreme. Srećem Cviju na ulici. Kažem: 'Imam jednu priču. Kao neko zezanje po gradu.' Zainteresovao se i tražio mi da pročita scenario. Već sutradan me je zvao da pita da li sam normalan. 'Ovo je hit. Hajde da snimimo ovo', rekao je preko telefona." - rekao je Mjehur. 

Tako Cvijanović ulazi kao glavni producent, zajedno sa Milkom Josifovim.

"Ja sam i dalje mislio da će to biti mali andergraund film za malu publiku. Milko je bio uveren da ćemo da pokidamo u bioskopima. Strašno sam se plašio da će doživeti razočaranje kad film bude videlo malo ljudi. Dobar mi je prijatelj, a uleteo je na Cvijin nagovor bez zazora u taj blesavi projekat."- priča Raša Andrić, piše nedeljnik.rs.

Nastao je film koji je u kinima pregledalo preko 600.000 ljudi i čija se čija se svaka projekcija završavala, ne aplauzom, nego gromoglasnim urlicima kao na fudbalskom stadionu. 

Ne propustite