Šta vidite na ovoj slici? Odgovor će vas zapanjiti!

Čudne priče
Šta vidite na ovoj slici? Odgovor će vas zapanjiti!
Jedan od najpoznatijih psihoanalitičara svih vremena, Švajcarac Herman Rorschah, bio je tvorac jednog od najboljih testova za utvrđivanje ličnosti kod ljudi.

Jedan od najpoznatijih psihoanalitičara svih vremena, Švajcarac Herman Rorschah, bio je tvorac jednog od najboljih testova za utvrđivanje ličnosti kod ljudi.

Ovaj test nosi ime po svom tvorcu: Rorschahov test.

Kompletan test sastoji se od deset mrlja nedefinisanog oblika napravljenih od prolivenog mastila.

Gledajući u ovo, svaka osoba vidi uglavnom drugačije stvari, a upravo tu leži ključ jer se tako otkriva podsvjesno razmišljanje koje otkriva njegovo emotivno i psihičko stanje.
 
Pogledajte dobro ovu sliku i recite šta ste vidjeli.

hairy-hando

RJEŠENJA:
 
AKO VIDITE DVOJE LJUDI

U kakvoj su vezi ljudi koje vidite na slici? Rješenje leži u vašem fokusu. Ova slika također krije i seksualnu konotaciju, pa ne bi bilo čudno da kod vas podstane takve misli. Ukoliko glavni fokus upravo na seksu, vjerovatno ste podsvjesno njime preokupirani.
 
NEKO POSMATRA SVOJ ODRAZ U OGLEDALU

Osoba koja se posmatra u ogledalu ste zapravo vi sami. Kakva osjećanja podstiče ta slika? Da li vidite mnogo krvi? Krv je povezana sa agresijom i negativnim emocijama. Osjećanja osobe koja posmatra sebe u ogledalu zapravo su vaše emocije koje vi gajite prema sebi.
 
PAS

Kakva osjećanja gajite prema psima? Pas simbolično predstavlja vaše unutrašnje biće, al ii strahove. Ukoliko u vama budi negativne emocije, možda imate neke prikrivene strahove sa kojima bi trebalo da se suočite.
 
SLON

Slonovi simbolično predstavljaju inteligenciju i samopouzdanje. Kakva osjećanja slon budi u vama? Pozitivna ili negativna? Ova slika upravo odaje ono što mislite o sebi.

MEDVJED

Ako vidite ranjenog krvavog medvjeda, vjerovatno duboko u sebi nosite prikrevene emocije tuge. Ove osobe su mahom vrlo osjećajne, blage naravi i lakovjerne.
 
DVIJE OSOBE SE MOLE

Kako ovaj crtež (kao i većina Rorschahovih mrlja) posjeduje i seksualnu konotaciju, kod vas je očigledno usko povezana sa samim kontekstom religije. Ukoliko vidite i krv, religiju vjerovatno doživljavate kroz požrtvovanje i patnju. Također znači da se u pri životnim krizama u velikoj mjeri oslanjate na molitvu.

Ne propustite