GLEDALA JE SVIREPO UBISTVO SVOJE MAJKE, a danas je najbolja drugarica sa kćerkom UBICE!

Čudne priče
GLEDALA JE SVIREPO UBISTVO SVOJE MAJKE, a danas je najbolja drugarica sa kćerkom UBICE!
Amanda Rajt (41) iz Engleske imala je samo četiri godine, kada je porodični prijatelj Džon Dikinsom zadavio njenu majku Saru (25).

Amanda Rajt (41) iz Engleske imala je samo četiri godine, kada je porodični prijatelj Džon Dikinson zadavio njenu majku Saru (25). 

Ubio ju je pred njenim očima, a zatim  je pokušao da prikrije tragove, pa je zapalio požar. 

Također, počeo je daviti i djevojčicu, ali ju je spasio lokalni mljekar koji je čuo njen vrisak i ušao u kuću. 

Ubica je uhvaćen i osuđen na dvije doživotne kazne zatvora, a Amanda je provela osam sedmica u bolnici zbog opekotina.

Kćerka ubica išla je u školu sa Amandom. Njih dvije se nisu vidjele godinama, a odlučile su da se sastanu kako bi ostavile prošlost i bolne uspomene za sobom. Od tragedije nisu progovorile i tvrde da u obje bile prilično nervozne.

Amanda je ispričala: 

"Osjećala sam se kao na nekom čudnom sastanku na slijepo. Bilo me je strah da ne podstaknem neka grozna sjećanja, ali kad sam je vidjela, izgledala je tako dobrodušno. Smješkala se. Odmah sam osjetila povezanost i opustila se."

Liz je imala samo godinu dana kada se ubica Džon razveo od njene majke, posljednji put ga vidjela u zatvoru kada je imala sedam godina:

"Baka i djed su me poveli u zatvor da vidim oca. On je htio da me zagrli, a ja ništa nisam željela s tim čudnim strancem. Sjećam se da je imao male oči, veliki nos i brkove. Nisam znala zbog čega je u zatvoru, ali znala sam da je napravio nešto loše.",-  rekla je Liz i dodala:

"Kad sam imala 12 godina, vidjela sam Amandu u školskoj svlačionici. Vidjela sam da su joj noge pune ožiljaka od opekotina. Ta scena me proganja dan danas. Nisam znala što bih rekla. Bilo me sram, samo sam otišla."

Amanda je nedavno napisala knjigu u kojoj opisuje svoje djetinjstvo. Ta knjiga je dospjela u Lizine ruke, a nakon čitanja, tvrdi, morala je da kontaktira Amandu iako ju je bilo strah da će je mrziti.. Potražila ju je na Facebooku i počele su da se dopisuju, a onda ugovorile i prvi susret.

Liz je izjavila da joj je prijateljtsvo sa Amandom pomoglo da se lakše suoči sa nekom stvarim i da prebori deperesiju.

Ne propustite