Mitrović potpisao za Bešiktaš: Osvetit ću Rijeku u Turskoj!

Transferi
Mitrović potpisao za Bešiktaš: Osvetit ću Rijeku u Turskoj!
Nakon što je u petak ujutro odradio liječnički pregled u Bešiktašu, Rijeka je u poslijepodnevnim satima potvrdila da je Matej Mitrović (23) potpisao trogodišnji ugovor s turskim prvoligašem.

Nakon što je u petak ujutro odradio liječnički pregled u Bešiktašu, Rijeka je u poslijepodnevnim satima potvrdila da je Matej Mitrović (23) potpisao trogodišnji ugovor s turskim prvoligašem. 

Mitrović bi u Bešiktašu trebao zarađivati oko 1,4 milijuna eura godišnje, a Rijeka će ostvariti drugi najveći izlazni transfer u klupskoj povijesti nakon prodaje Andreja Kramarića Leicesteru.

"Moram se zahvaliti svim ljudima u klubu. Od predsjednika Damir Miškovića i uprave, preko stručnog stožera na čelu s trenerom Matjažom Kekom, svim ljudima u radnoj zajednici, ma svima koji rade na tome da uvjeti u klubu i kampu budu na najvišoj razini," rekao je Matej Mitrović za službenu stranicu Rijeke nakon što je i postao član Bešiktaša.

"Rijeka će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju, ove tri i pol godine bile su nešto posebno za mene. Utakmice na Kantridi, sjajni uvjeti u novom kampu na Rujevici, ali prije svega odlična ekipa i sjajna atmosfera u svlačionici. Želim Rijeci od srca osvajanje naslova prvaka ove sezone i tako ostvari san svih navijača. Naravno da mi je žao što odlazim baš u ovom trenutku kada se sve posložilo, ali ovo je bila prilika i ponuda koju jednostavno nisam mogao propustiti."

"Sjećam se utakmice protiv Hajduka kada se sve posložilo. Mislim da je i trener tada shvatio koliko mogu ponuditi i poslije je sve krenulo svojim putem. Otvorila su mi se vrata i reprezentacije. Znao sam da ću se htjeti jednog dana okušati u jednoj drugoj zemlji, nekoj drugoj ligi, ali nisam očekivao da će se sve dogoditi ovako brzo," dodao je Mitrović koji je u dresu Rijeke upisao 101 nastup.

"U lijepom sjećanju će mi ostati osvajanje Kupa Hrvatske, sve one utakmice koje smo odigrali u Europskoj ligi kada smo navijačima priuštili, vjerujem, puno lijepih trenutaka. Bilo je to sve pomalo nestvarno i ponovit ću još jednom, Rijeka će mi ostati u prelijepom sjećanju."

"Bešiktaš je veliko ime u turskom, ali i europskom nogometu. Slijedi borba za mjesto u momčadi i pokušaj da izborim standardno mjesto i opravdam povjerenje kluba, dodao je branič čiji novi klub trenutno zaostaje jedan bod iza vodećeg Bašakšehira, momčadi koja je Rijeku izbacila u pretkolu Europske lige.

"Evo idealne prilike da im uzvratim," zaključio je kroz smijeh sada već bivši igrač Rijeke.

Ne propustite