Skupština KS-a danas razmatra budžet za 2017. godinu

Bosna i Hercegovina
Skupština KS-a danas razmatra budžet za 2017. godinu
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas će na sjednici razmatrati Prijedlog budžeta za 2017. godinu u iznosu od 712.379.300 KM.

 Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas će na sjednici razmatrati Prijedlog budžeta za 2017. godinu u iznosu od 712.379.300 KM. 

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za 2017. godinu, kao i Odluka o njegovom izvršenju.

Ukupni prihodi u Zavodu zdravstvenog osiguranja KS-a u 2017. godini planirani su u iznosu od 349.482.000 KM što je za dva posto više u odnosu na procjenu ostvarenih prihoda u tekućoj godini.

Od toga, 99,43 posto čine prihodi od doprinosa obaveznog zdravstvenog osiguranja koji su za narednu godinu planirani s jedan posto uvećanja u odnosu na 2016. godinu.

Na sjednici SKS-a će biti razmatran i Finansijski plan JU "Služba za zapošljavanje" uz finansijske planove ustanova iz oblasti socijalne zaštite, a planirana ukupna finansijska sredstva za izvršavanje zadataka predviđenim Programom rada za narednu godinu iznose do 45.602.000 KM uz planirane rashode u istom iznosu.

Pred zastupnicima će se naći i Prijedlog zakona o inspekcijama KS-a, kao i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o osnivanju KJU "Disciplinski centar za maloljetnike".

Kako je iz Press službe KS najavljeno, zastupnici bi trebali dati saglasnost na Plan Vlade KS o trajnom stambenom zbrinjavanju fizičkih osoba čiji su stambeni objekti potpuno uništeni ili zbog oštećenja nisu za stanovanje na području općine Vogošća, putem kupovine stambenih jedinica.

Za dnevni red sjednice predloženo je i razmatranje prijedloga odluke o programu rada i finansijskom planu za 2017.godinu nekoliko javnih ustanova kao što je "Kantonalni centar za socijalni rad","Disciplinski centar za maloljetnike", Dom za djecu bez roditeljskog staranja, "Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba", "Gerontološki centar", Terapijska zajednica - Kampus i "Porodično savjetovalište".

Ne propustite