Preminuo "najprljaviji čovjek Evrope" koji je imao čudan poremećaj po kojem će ga svijet pamtiti(FOTO + VIDEO)

Čudne priče
Preminuo "najprljaviji čovjek Evrope" koji je imao čudan poremećaj po kojem će ga svijet pamtiti(FOTO + VIDEO)
Beskućnik iz Češke, Ludvík Doležal (60), koji je stekao titulu "najprljavijeg čovjeka Evrope" preminuo je u napuštenoj kući na jednoj farmi u selu Skrivani u Češkoj, gdje je živio posljednjih nekoliko godina.

Beskućnik iz Češke, Ludvík Doležal (60), koji je stekao titulu "najprljavijeg čovjeka Evrope" preminuo je u napuštenoj kući na jednoj farmi u selu Skrivani u Češkoj, gdje je živio posljednjih nekoliko godina.

Ludvík je patio od neobičnog psihološkog poremećaja zbog kog je palio sve što mu se nađe pod rukom, đubre, gume, granje, plastiku, kese itd.

Nakon što izgore stvari, on bi spavao na pepelu koji ostane poslije sagorijevanja.

ludvik-dolezal-5

Doležal je živeo od socijalne pomoć, ali pare nije trošio već ih je palio, pa je na kraju spao na jasle lokalnog stanovništva.

Zbog spavanja u pepelu, njegova koža je dobila tamno sivu boju, pa mu ni povremeno kupanje nije pomoglo.

ludvik-dolezal-2
Čovjek koji se nalazi na vrhu vlasti u ovom selu je inače svakodnevno spremao pakete hrane, koje je Doležal redovno uzimao u jednoj prodavnici, međutim kako se nije pojavio, odmah su svi mještani posmunjali da nešto nije u redu.

Ljekarski tim je došao do kuće u kojoj je boravio, kako bi provjerili da li je sve u redu, ali je Ludvík pronađen mrtav. Doležal inače ima osmoro braće i sestara, ali ni sa kim nije u kontaktu.

ludvik-dolezal-3

Policija i dalje istražuje uzrok smrti i ukuzaju da nema tragova nasilja.

(daily mail)

Ne propustite